Nacht van de Duisternis en Dag van de Trage Weg

Nacht van de Duisternis

Wandelen in Ronse (beide wandelingen reeds volzet)

Zin om dit weekend nog even je wandelschoenen aan te trekken? Dat kan, zowel op zaterdag als op zondag... Vergeet alvast niet in te schrijven, de plaatsen zijn beperkt!

Nacht van de Duisternis
Zaterdag 20 oktober

Tijdens de nacht van zaterdag 20 oktober op zondag 21 oktober vindt in Vlaanderen de Nacht van de Duisternis plaats. Tijdens deze nacht staat de problematiek van de lichtvervuiling centraal. De stad Ronse geeft het goede voorbeeld en zal daarom die nacht alle klemtoon- en monumentverlichting doven. Het stadsbestuur wil de bevolking, de handelaars en de industrie ook oproepen om mee te doen en zelf de tuinverlichting, reclameverlichting of klemtoonverlichting te doven. Hierdoor kan de nacht terug in ere hersteld worden.

Nachtelijke wandeling in het Muziekbos

Tijdens deze wandeling kan je de sfeer opsnuiven van het nachtelijke Muziekbos. Als onze ogen wennen aan de duisternis, krijgen we een ander bos te zien en verscherpen zintuigen zoals het gehoor en de reukzin. Om helemaal in de sfeer te komen vertelt de gids geheimzinnige verhalen uit een ver verleden. Na de wandeling ontvangt iedereen een hartverwarmend drankje.

Praktisch:

Vertrek: 19 u. aan de kerk van Louise Marie, Saletteplein, 9680 Maarkedal.
Duur: ca. 2 u.
Prijs: € 5 per persoon (drankje inbegrepen)

Vooraf inschrijven én betalen is verplicht, de plaatsen zijn beperkt.

Betalingsmogelijkheden: cash in het infokantoor of via het rekeningnummer: BE95 0682 3802 1758 van Toerisme Ronse met vermelding van de naam van de wandeling + datum + je naam + aantal personen. Gelieve minimum 5 werkdagen voor de deelname te storten. Annuleringen worden niet terugbetaald.

Dag van de Trage Weg
Zondag 21 oktober

Sinds 2010 neemt Ronse deel aan ‘Dag van de Trage Weg’. Op dit evenement worden tijdens meerdere lusvormige wandelingen de trage wegen in Ronse in de kijker gesteld. De wandelingen nemen je mee langs idyllische paadjes en de gidsen tonen je prachtige stukjes natuur in Ronse.  Ongetwijfeld ontdek je wandelpaadjes die voor jou onbekend waren. Voor mensen die houden van stappen langs onverharde wegen zijn deze wandelingen ideaal.  Dit jaar wordt de omgeving Schavaart-Hemelberg verkend, aan de hand van een 6,5 kilometer lang parcours.

Praktisch:

  • Vertrekuur: 14 u.
  • Vertrekpunt: CC De Ververij, Wolvestraat 37, 9600 Ronse.
  • Prijs: Gratis, vooraf inschrijven is verplicht, de plaatsen zijn beperkt.
  • Duur: ca. 2 u.30
  • Voorzie u van goed schoeisel, zeker bij regenweer!