Mehdi Nassouli & Band

25/05
Mehdi Nassouli

Zaterdag 25 mei - 19 u.

Gnawa-muziek

In samenwerking met Darna, het Vlaams-Marokkaans culturenhuis Brussel, presenteert CC De Ververij een Gnawa superster uit Marokko: MEHDI NASSOULI & BAND.

Tussen zuivere Gnawa-ritmes en Global sound vindt Mehdi Nassouli het juiste midden. Voor deze jonge guembri-specialist uit het zuidwesten van Marokko, is fusion veel meer dan een muzikaal genre. Afkomstig uit Taroudant, een stad die bekend staat om de diversiteit van haar muzikale erfgoed, werd Mehdi Nassouli reeds vanaf jonge leeftijd ondergedompeld in de Gnawamuziek, gezien zijn ouders en grootouders muzikanten waren. "Deze passie werd door mijn familie aan mij doorgegeven. Mijn grootvader was een moqqaddem gnaoui en er waren enkel vrouwen in huis, inclusief mijn moeder. Omdat de vrouw geen toegang had tot de wereld van de Tagnaouite, destijds gereserveerd voor mannen, was het aan mij om de fakkel over te nemen ". Hij is blij om vandaag te zien hoe ook vrouwen mahalemates zijn geworden. Discreet maar getalenteerd lijkt Nassouli op zijn geboorteplaats, waar muziek vooral een cultuur van openheid, verdraagzaamheid en liefde is.

Hij toert met zijn project Hommage à Taroudant in Marokko en in het buitenland. Mehdi reist alle continenten af met grote namen als Justin Adams, Nneka, Andy Emler, Sami Waro of Alpha Blondy. In 2016 tekende Mehdi Nassouli het album Taziri, met de beroemde Titi Robin.

Mehdi Nassouli: Lead Vocal, Ghaita, Guembri, Taloutart
Anas Chlih: Outar, chorus
Alae El kheir: Guitar, chorus
Younes Akhraz: Keyboard, chorus
Walide Halimi: Bass, chorus
Ismail Jabione: Drum, chorus
Mehdi Sli: Technical manager

Support: KJONGS (Ronse)
AK Simba: Vocals & percussion
Ras Chapati: Keys
Jonas Coornaert: Drums
Lennyman Tele: Bas

Iedereen is welkom op de iftar na het optreden!

Gratis toegang

Locatie: CC De Ververij, Wolvestraat 37
Info: info@ccdeververij.be of 055 23 28 01

© Daniel Letecheur