Marble Sounds 'The Advice to Travel Light'

21/09
Marble Sounds

Zaterdag 21 september - 20 u.

Popmuziek

Het is inmiddels bijna 3 jaar geleden sinds Marble Sounds andere muzikale horizonten opzocht en ons verblijdde met het wondermooie ‘Tautou’. Met hun nieuwste pasgeborene ‘The Advice to Travel Light’ doen Pieter Van Dessel en de zijnen een goed gemikte gooi naar hoe een warme, krachtige popplaat moet klinken. Zonder te moeten inboeten aan de nodige dosis melancholie uiteraard. Inmiddels het handelskenmerk van het vijftal. En recht in de roos.

De inspiratie voor ‘The Advice to Travel Light’, een metafoor voor reizen met weinig bagage, putte Van Dessel uit zijn tweejarig verblijf in Canada. ‘Met weinig spullen verhuizen geeft een bevrijdend gevoel. Haast een gevoel van ongebondenheid. Je leert leven zonder ballast, letterlijk en figuurlijk, en dat brengt het optimistische in je naar boven. Neem niet teveel mee in je spreekwoordelijke rugzak, want dan houdt ook weinig je tegen.’

Zonder producer en teruggetrokken in zijn cocon, gooide Pieter Van Dessel het over een andere boeg. ‘Deze keer wilde ik het niet te gecompliceerd maken en trouw blijven aan de demo’s, waarop ik dingen ineen knutselde met kleine geluidjes.’ ‘Vintage Marble Sounds’ zoals hij dat zo mooi noemt. Introspectieve gitaarsongs geruggesteund door strijkers, glockenspiel, drums en keyboards die in een atmosfeer van gelaagde bricolagepop vertoeven.

Pieter Van Dessel: zang, gitaar, keyboard
Gianni Marzo: gitaar, steelgitaar, backings
Brecht Plasschaert: keyboard
Gerd Van Mulders: bas, trompet
Mattijs Vanderleen: drums, percussie
Renée Sys: zang
Beatrijs De Klerck: viool
Stefan Wellens: altviool

Locatie: Wolvestraat 37
Prijs: € 18 / € 16 (-26, 55+, groepen) - korting VT pas
Info en reservatie: info@ccdeververij.be of 055 23 28 01
Tickets online: Webshop Ronse

© Karel Uyttendaele