Malaby, Dumoulin & Ber 'Maps & Synecdoches'

14/03
Malaby, Dumoulin & Ber

Zaterdag 14 maart - 20 u.

Jazz

Tony Malaby, de legendarische saxofonist die reeds samenspeelde met Fred Hersch, Paul Motian en Charlie Haden, speelde voor het eerst samen met keyboard wizard Jozef Dumoulin (Lidlboj, Octurn, The Red Hill Orchestra feat. Ellery Eskelin and Dan Weiss) en Samuel Ber in november 2015. Dat het een succesvolle samenwerking was, is wel degelijk een understatement. In de woorden van Jacques Prouvost:

"Van in het begin, sta je versteld van de kronkelende frases van Malaby, die geëchood worden door de altijd avontuurlijke Jozef Dumoulin [...] De improvisatie is absoluut en verrast constant, de weg die ze volgen lijkt gevaarlijk, bijna ongekend. Het mooi en breekbaar [...] Het dialoog tussen Malaby en Ber is zoals een trance en heeft een ongekende intensiteit." - Jacques Prouvost (Jazzques, November 2015)

Het hoeft dan niet te verwonderen dat deze samenwerking nog een staartje kreeg in de vorm van hun nieuwe studio-opname ‘Maps & Synecdoches’. De plaat wisselt rustige momenten van collectieve improvisatie (‘Three places’, ‘Sfumato I’) af met intense composities (‘Highway to Sfumato’, ‘An electronic birthday cake’) die doen denken aan de Radiolarians serie van Medeski, Martin & Wood, of aan de samenwerking tussen Brad Mehldau en Mark Guiliana. De drie topmuzikanten doen vol zelfvertrouwen elke statement, elke frase tellen.

Tony Malaby: tenor en sopraan saxofoons
Jozef Dumoulin: Fender Rhodes, keyboards en effecten
Samuel Ber: drums, composities en bewerking

+ Support.

Locatie: Wolvestraat 37
Prijs: € 14 / € 12 (-26, 55+, groepen) / € 11 (VT pas cat.2) / € 4 (VT pas cat. 1)
Info en reservatie: info@ccdeververij.be of 055 23 28 01
Tickets online: Webshop Ronse