Lijnkaart 10 ritten met gemeentekorting

Voortaan op een elektronische kaart

De abonnementen van De Lijn staan al langer op een MOBIB-kaart. Nu is het de beurt aan de andere vervoerbewijzen. De Lijnkaart 10 ritten met gemeentekorting staat vanaf nu ook op een elektronische kaart in plaats van op een magneetkaart. Deze elektronische kaart is niet herlaadbaar.

Vanaf nu scan je je vervoerbewijs: Yes you scan!

Een vervoerbewijs op elektronische kaart is heel makkelijk in gebruik. Scan de kaart gewoon bij elke op- of overstap bij de chauffeur of aan een scanner verder op het voertuig. Binnen de 60 minuten mag je vrij op- en afstappen en daarna nog je rit uitrijden.

 

Hou de kaart voor de blauwe cirkel onderaan de gele scanner.

 

Je mag doorlopen als het vinkje op een groen veld verschijnt.

 

Bij het afstappen mag je niet opnieuw scannen. Anders betaal je misschien voor een nieuwe rit.

Wat is een Lijnkaart 10 ritten met gemeentekorting?

De stad Ronse biedt je korting als je kiest voor een duurzame mobiliteitsoplossing. Je betaalt 10 euro voor een Lijnkaart 10 ritten in plaats van 16 euro (normale tarief). Dat is dus maar 1 euro per rit. De stad Ronse betaalt het verschil met het werkelijke tarief. Deze gemeentekaart kan je enkel gebruiken voor verplaatsingen die zich beperken tot het grondgebied van Ronse. Stap je op of af buiten Ronse, dan geldt dit voordeeltarief niet. Voor die ritten dien je over een ander vervoerbewijs, voorbeeld een normale Lijnkaart, te beschikken.

Waar koop je een Lijnkaart 10 ritten met gemeentekorting?

Voorverkooppunten in Ronse
De voorverkooppunten in je buurt bieden Lijnkaarten 10 ritten met gemeentekorting aan. Hier betaal je cash of met een debet- of kredietkaart.
Een overzicht vind je op: delijn.be/verkooppunten

Wat verandert er voor jou?

Het principe blijft helemaal hetzelfde. De stad Ronse geeft je nog steeds korting bij aankoop van een Lijnkaart 10 ritten om binnen het grondgebied van Ronse te reizen. Enige verschil is dat je deze Lijnkaart voortaan scant en niet in een ontwaardingstoestel stopt.

Enkele praktische tips over je kaart

Heb je nog magneetkaarten?

Gebruik deze dan eerst. Ook familie en vrienden kunnen er mee op stap gaan. De magneetkaarten blijven zeker nog geldig tot 30 juni 2020.

Meer info vind je op:

delijn.be/elektronischekaart