Lezing Pedro De Bruyckere

07/06
Pedro De Bruyckere

"Opvoeden in tijden van sociale media"

Facebook, Snapchat en WhatsApp zijn begrippen die je dagelijks tegenkomt in de media en waar jongeren mee lijken te kunnen spelen. Maar waar gebruiken ze deze “sociale media” voor? Wat zijn de kansen? Wat zijn de gevaren? Zijn onze kinderen ondertussen screenzombies of loopt het toch niet zo een vaart?

Deze lezing gaat over de rol die sociale media spelen in het leven van de kinderen en hoe je daar als ouder, opvoeder of leerkracht best mee omgaat.

Over Pedro De Bruyckere

Pedro De Bruyckere (1974) is onderzoeker en pedagoog aan de Arteveldehogeschool in Gent en aan de Universiteit van Leiden in Nederland. Hij verdiept zich al jaren in de leefwereld van jongeren, en doet onderzoek naar authenticiteit in het onderwijs.

Pedro De Bruyckere is een inspirerend spreker, die met zijn enthousiasme en humor telkens weer zijn publiek een bijzonder leerrijke avond bezorgt. Hij onderwerpt aloude mythes aan een onderzoek naar hun waarheidsgehalte, geeft duiding bij de belangrijkste tendensen en reikt concrete tips aan voor iedereen die met jongeren te maken heeft.

Praktisch

De lezing gaat door op donderdag 7 juni om 20 u. in de bib van Ronse.

De lezing is gratis, maar vooraf inschrijven is vereist. Dit kan in de bib, via mail bibliotheek@ronse.be of telefonisch via 055/23 28 62.