Lezing filosoof Stefaan Van Brabandt (15/2)

15/02
Stefaan Van Brabandt

Lezing "Wat is liefde?"

Zitten romantische denkbeelden de liefde in de weg? Waarom maken we er zo'n puinhoop van in de liefde? Waarom kiezen we steeds voor de verkeerde partner? Waarom vinden we zo moeilijk de ware, en waarom houden relaties zelden nog lange tijd stand? is liefde een gevoel of moeten we het meer leren zien als een kunst en een kunde? Wat kunnen filosofen als Plato, Aristophanes en Schopenhauer ons leren over de liefde?

In deze lezing schetst filosoof en theatermaker Stefaan Van Brabandt hoe de denkbeelden van de grote filosofen ons leven vandaag nog altijd inspireren.

Over de spreker

Stefaan Van Brabandt (Gent, 1979) is filosoof, schrijver, theater- en tv-maker.
Na zijn muziek- en drama-opleiding (Kleinkunst) aan Studio Herman Teirlinck studeerde Stefaan Van Brabandt Filosofie aan de Universiteit Antwerpen, waar hij magna cum laude zijn diploma van Master in de Wijsbegeerte behaalde. In 2014 maakte hij voor Canvas de filosofie-reeks Het Voordeel van de Twijfel en schreef tevens het gelijknamige boek als verdiepende aanvulling op de tv-reeks. Naast zijn werk voor theater en tv, is hij gastdocent aan hogescholen in Antwerpen, Tilburg en Gent.

Praktisch

Vrijdag 15 februari 2019 om 20 u. in de bib van Ronse. De lezing is gratis, maar graag inschrijven in de bib, via bibliotheek@ronse.be, via 055 23 28 62 of via de webshop.