Lezing Christophe Vekeman

Christophe Vekeman

Vrijdag 20 april - 20 uur

Christophe Vekeman (°1972), de Gentse schrijver en dichter met een voorliefde voor countrymuziek, studeerde af als psycholoog en schudt vlotjes romans, gedichten en verhalen uit z’n mouw. Zijn stilistisch verzorgde en vaak wrangkomische werk wordt bevolkt door eenzelvige pantoffelhelden, die - vaak lijdzaam - hun lot ondergaan.

Christophe Vekeman debuteerde in 1999 met Alle mussen zullen sterven, gevolgd door Iedereen kan het en de verhalenbundel Wees maar niet bang. Sinds 49 manieren om een dag door te komen, Een uitzonderlijke vrouw en vooral Hotel Rozenstok duikt Vekeman geregeld op in de nominatielijsten van de belangrijkste literaire prijzen.

Zijn gedichten en podiumteksten bundelde hij in Senorita's en Dit is geen slaapkamer meer nu. Bij het verschijnen van die laatste bundel typeerde Paul Demets de gedichten van Vekeman als 'beeldrijke portretten, vol klankkleur', waardoor ze soms aan de songs van Nick Cave doen denken (De Morgen, 18/5/2016).

Hij schrijft over literatuur in De Morgen, verzorgt een wekelijkse boekenrubriek voor het Klara-programma Pompidou en staat geregeld op literaire podia in Vlaanderen en Nederland. 

Christophe Vekeman leest voor uit eigen werk en uit werk van schrijvers die hem hebben beïnvloed, en gaat het gesprek aan met het publiek.

Praktisch

De lezing gaat door op vrijdag 20 april om 20 u. in de bib.

Deze activiteit is gratis, maar inschrijven is vereist. Inschrijven kan via bibliotheek@ronse.be, telefonisch via 055/23 28 62 of in de bib.