Lezing Bart Van Loo (17/5) - VOLZET

17/05
Bart Van Loo - De Bourgondiërs

Lezing Bart Van Loo
'De Bourgondiërs. Stichters van de Lage Landen.’

In januari 2019 verscheen het nieuwe boek van Bart Van Loo. "In De Bourgondiërs. Stichters van de Lage Landen." neemt hij de lezer op sleeptouw door de middeleeuwen: een even wonderlijke als gevaarlijke reis langs brandstapels en feestelijke banketten, de pest en riddertoernooien, Jeanne d’Arc en Filips de Goede, schizofrene koningen en geniale kunstenaars, de prachtige beeldhouwwerken van de vergeten Klaas Sluter en de wereldberoemde schilderijen van Jan van Eyck. Deze keer richt Vlaanderens bekendste francofiel zijn blik op onze eigen geschiedenis en vertelt hij het spannende ontstaan van de Nederlanden. En wat blijkt? De Lage Landen zijn een Bourgondische uitvinding.

Over de auteur

Rasverteller Bart Van Loo is de aangewezen persoon om licht te laten schijnen in de duistere middeleeuwen. Meer dan drie jaar lang werkte hij aan zijn nieuwe vuistdikke boek. Hij is gretiger dan ooit om meeslepende, leerrijke en vaak grappige verhalen te vertellen die ons duidelijk maken waar wij vandaan komen. Met een Frans-Bourgondische bril op raast Van Loo door onze nationale geschiedenis. Niet te missen.

Praktisch

Vrijdag 17 mei om 20 u. in CC De Ververij. De lezing is gratis, maar graag inschrijven in de bib, via bibliotheek@ronse.be, 055 23 28 62 of via de webshop.

UPDATE!
Lezing is volzet, maar plaats je gerust op onze reservelijst: bibliotheek@ronse.be, 055 232 862.

Podcast van Klara

Wil je op voorhand al op sleeptouw genomen worden door de Middeleeuwen met Bart Van Loo?
Beluister dan zeker deze podcast van Klara.