L'Anneau Théâtre 'Nox'

10/12
Nox

Dinsdag 10 december - 10.30 u. en 13.30 u.

2de kleuterklas

Vanavond wil je maar één ding: naar bed gaan en slapen! Maar helaas, het lukt niet! Je pantoffeltjes zijn wel degelijk uit en je ligt wel degelijk in bed. Je hebt het licht uitgedaan, maar het springt weer aan. Je ligt niet in bed, je staat rechtop met je pantoffels aan je voeten. Je legt je deken en kussen weer netjes, maar ze doen wat ze willen. De lamp begint te knipperen. De wekkerradio maakt geluid. Zelfs je schaduw beweegt en je hebt geen vinger uitgestoken! Je denkt dat het een nachtmerrie is, maar dat kan niet, want je slaapt niet! Dus, wie is daar nog?

In deze voorstelling wordt met beelden, gebaren en een tikkeltje tedere ondeugendheid het o zo gevoelige moment voor het slapengaan ter sprake gebracht. Bij het vallen van de nacht voelen we ons oud of jong, alleen en vooral erg kwetsbaar. Soms gebeuren er dan wel erg rare dingen...

Stapje voor stapje worden we meegevoerd op een dromerige reis, waarin op magische wijze het beeld dat we van onszelf en van de werkelijkheid hebben op de proef wordt gesteld. Een wereld vol bevreemdende poëzie met een personage dat aan zichzelf ontsnapt, zich vermenigvuldigt en voorwerpen die een eigen leven leiden. Een voorstelling over wat we in grote of kleine mate vrezen en de lachwekkende maniertjes die we verzinnen om dat te bezweren.

Spel: Bertrand Kahn en Johan Dils
Scenario: Ariane Buhbinder, Bertrand Kahn en R-Gaël Maleux
Regie: Ariane Buhbinder
Scenografie: Matteo Segers en Isabelle Kennes
Muziek: Ludovic Romain
Video: Sébastien Mercia
Make-up en haar: Zaza Da Fonseca
Licht: Benoît Lavalard
Techniek: Yves Hauwaert en Nicolas Kluge

© Yves Gabriel