Langer genieten is…

langer genieten is

... actief leven!

Het idee achter het project “langer genieten is…” is eenvoudig: senioren voor wie de drempel naar de sport te groot is, kunnen toch een actieve levensstijl opbouwen. De voordelen van meer bewegen reiken verder dan de preventie van overgewicht en obesitas. Bewegen bestrijdt onder meer hart- en vaatziekten, darm- en borstkankers, diabetes maar ook stress en depressie. 

  • Start 2 Fiertel: vijf wandelingen ter voorbereiding van de seniorenfiertel samen met sportmonitoren. De eerste vier wandelingen vinden plaats op 20 en 27 april en op 4 en 11 mei. De laatste wandeling is een ‘gezondheidswandeling’. De bijdrage voor de vijf wandelingen is 15 euro. De gezondheidswandeling alleen kost 5 euro.
  • Gezondheidswandeling: deze wandeling vindt plaats op vrijdag 18 mei en start om 10 u. op de Grote Markt. Op een drietal plaatsen wordt gestopt om iets gezond te eten of te drinken.
  • Seniorenfiertel: deze gratis wandeling vindt plaats op vrijdag 25 mei, start om 15 u. aan het Spanjaardenkasteel (dienst Toerisme) en bedraagt 3,2 km. Inschrijven is verplicht.

Inschrijven kan via: