Korneel De Rynck, Wouter Berlaen, Esther Lybeert & Maarten Flamand

08/12
Terug naar de golden sixties

Terug naar de golden sixties! (try-out)

Zondag 8 december -17 u.

Retro / Muziektheater

Tijdens de golden sixties nam de welvaart in ons land spectaculair toe. Mensen kochten een auto, een televisie en allerlei huishoudtoestellen. Er kwam een telefoon in huis, en een transistorradio. Woningen kregen een badkamer, in plaats van de zinken teil, en een toilet binnen, met écht wc-papier. Het dagelijks leven veranderde compleet.

In deze voorstelling wringen we ons in een 2pk’tje en reizen we terug naar die tijd. Historicus en verteller Korneel De Rynck, auteur van de bestseller ‘De golden sixties', spreekt met verwondering en humor over hoe het leven veranderde tussen 1958, het jaar van de Expo, en 1973, het jaar van de oliecrisis. Met ook tal van foto’s, televisiebeelden en muziekfragmenten.

We eten sponzig Expobrood en worden lid van de Melkbrigade, kopen een wasmachine, rijden over de eerste snelwegen en kijken naar de populairste tv-programma's. Maar er is ook live muziek. Een fameuze gelegenheidsband, met Wouter Berlaen (Berlaen, Raymond van het Groenewoud), Esther Lybeert (The Antler King, Laïs) en Maarten Flamand (The Antler King), gooit net op de juiste momenten sixties-hits in de zaal. En zo krijg je een mix van woord, beeld en muziek.

Een bijzonder amusante trip down memory lane. Nostalgisch voor wie de jaren 60 en 70 meemaakte, verrassend voor wie later werd geboren. Of zoals Nonkel Bob het zong: kom toch eens kijken!

Locatie: Wolvestraat 37
Prijs: € 20 / € 18 (-26 jaar, 60+, EDC) / € 17 (tarief Ronsenaar) / € 6 (tarief Ronsenaar+)
Tickets (vanaf 17 juni): Ticketshop CCinfo@ccdeververij.be of 055 23 28 01 

© Frank Philippi