Klassiek zomerconcert | Harpiste Vinciane Degroote

27/08
Vinciane Degroote

Zaterdag 27 augustus - 20 u.

Ronse Opscene Klassiek was meer dan 10 jaar een jaarlijkse culturele traditie in de rustige luwte van de wervelende festivalzone. Ook deze zomer kunnen liefhebbers van klassieke muziek hun hart ophalen.

In de Sint-Hermesbasiliek staat op zaterdag 27 augustus om 20 u. een sfeervol solo harpconcert op het programma. Vinciane Degroote, als leerkracht verbonden aan de Kunstacademie Vlaamse Ardennen, zal een gevarieerd repertoire brengen - zowel naar periode als naar genre - met werk van o.a. Debussy, Hasselemans, Kerleo ... 

De toegang is gratis, iedereen welkom!

Programma

Feuilles d’Automne - A. Hasselemans
Sonate in C minor - G.B. Pescetti
Maho Bay - M. Stadler
Le songe d’Orianne - T. Le Govic
Deux Arabesques (1st) - Cl. Debussy
Sonate - J.L. Dussek
Rencontre avec un Ange - G. Kerleo

Bio

Vinciane Degroote begon harp te studeren bij Martine Berthet aan de muziekacademie van Bosvoorde. Ze werd laureaat van de wedstrijden “Jong Talent” in 1987, “U.F.A.M.” in 1990 en kreeg de “Regeringsmedaille” in 1993. Vervolgens was ze studente aan het Koninklijke Conservatorium van Brussel bij Susanna Mildonian. In het kader van het Erasmus uitwisselingsproject studeerde ze aan het Royal College of Music in Londen bij Daphné Boden. In 1999 behaalde ze de meestergraad met onderscheiding. In juni 2002 behaalde Vinciane de functie van eerste harpiste in het orkest “Southbank Sinfonia Orchestra” in Londen. Ze keerde terug naar België waar ze met oa l’Opéra Royal de Wallonie, Il Novecento, Ensemble Lumières, het Prometheus Ensemble en Orchestre Philharmonique de Liège meespeelde. Vinciane geeft les aan de muziekacademies van Edingen, Ronse en Halle.

Locatie: Sint-Hermesbasiliek Ronse
Gratis toegang
Vooraf reserveren
Webshop Ronseinfo@ccdeververij.be of 055 23 28 01