Karim Kalonji | 1 ON 1

19/11
Karim Kalonji

Vrijdag 19 november - 20.30 u.

Hiphop

‘1 ON 1’ betekent in breakdance-terminologie: één tegen één. Uiteindelijk is een battle vooral een innerlijke strijd. Het is jij tegen jezelf. Je moet jezelf beheersen, jezelf kennen, je twijfel en angsten overwinnen. Dan heb je nooit verloren.

Karim Kalonji is een gevestigde waarde in het breakdance-milieu en liet zich als performer ook opmerken in de producties ‘Malcolm X’ en ‘Kuzikiliza’. Hij is gefascineerd door wat in hiphop-taal ‘Old School’ genoemd wordt. Maar vooral door het gedrag van zij die doorheen de jaren frustraties hebben opgebouwd. Het fenomeen bestaat overal: pioniers die zich miskend voelen en jaloers zijn op het succes van de jongere generatie.

‘Vroeger was alles beter!’ Old School versus New School: net een vader-zoon relatie. ‘1 ON 1’ is een monoloog vol humor. Karim Kalonji neemt je mee op een persoonlijke reis doorheen de hiphopcultuur van de jaren '80 en '90.

Concept en spel: Karim Kalonji
Tekst: Pitcho Womba Konga, Karim Kalonji
Coaching en co-regie: Mike Van Alfen
Productie: Skinfam’arts by Skinfama
Met dank aan Campo Victoria & WIPCOOP/MAP
Fotografie
: Karolina Maruszak

Locatie: Wolvestraat 37
Prijs: € 12 / € 10 (-26, 55+, combiprijs vanaf 3 voorstellingen) / € 8 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 2) / € 4 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 1)
Ticketreservatie: Webshop Ronseinfo@ccdeververij.be of 055 23 28 01

© Karolina Maruszak