Jan Dewilde 'Hèhè! Wat een Jan!'

05/04
Jan Dewilde

Vrijdag 5 april - 20 u.

Kleinkunst

Jan De Wilde is een kleinkunsticoon. Hij werd het na zijn eerste tv-optreden in 1965 en hij is het nog in 2018. Meer dan vijftig jaar muziekgeschiedenis in één leven. Jan is een unieke vertegenwoordiger van de eerste generatie Vlaamse kleinkunstartiesten. Moeiteloos behield hij zijn status. Dankzij liedjes die tot onze culturele ziel zijn gaan behoren: ‘Joke’, ‘Een vrolijk lentelied’, ‘Walter’, ‘Hèhè’, ‘Eerste sneeuw’, ‘Fanfare van honger en dorst’…

De voorbij jaren trok Jan voor het eerst sinds heel lang weer op tournee. Dit jaar doet hij dat met ‘Hèhè, wat een Jan! Witgallig zilvergrijs, onnavolgbaar grappig maar bovenal muzikaal ijzersterk. Met het beste uit wat hij ooit op plaat zette én met verborgen parels uit de diepste krochten van zijn eigen repertorium. Een verrassing voor het publiek, en nog meer voor Jan en zijn muzikanten zelf.

In stilte koestert Jan het heerlijke bestaan dat hij leidt, diep verscholen in Aaigem. De 75-tour is zijn manier om dankjewel te zeggen, aan publiek en organisatoren, omdat hij zijn leven kon bouwen op liedjes en zingen. Live speelt hij met zijn ‘Vrienden’. Een vijftal talentvolle muzikanten met een heel grote staat van dienst. Voor een hartverwarmend concert.

Jan De Wilde: zang, gitaar, mondharmonica 
Eddy Peremans: gitaar
Kries Roose: toetsen 
Jo Soetaert: drums 
Mario Vermandel: bass, contrabas 
Liesbeth De Lombaert: viool

Locatie: Wolvestraat 37
Prijs: € 18 / € 16 (-26, 55+, groepen) - korting VT pas
Info en reservatie: info@ccdeververij.be of 055 23 28 01
Tickets online: Webshop Ronse