Infoavond 'Veilig Reizen'

18/06
strand

Dinsdag 18 juni om 19.30 u.

CC De Ververij, Zuidstraat 19

De buurtinformatienetwerken Ronse nodigen je uit op een infoavond omtrent 'Veilig Reizen', georganiseerd door het overkoepelend platform BIN RONSE in samenwerking met het stadsbestuur en de politiezone Ronse. 

De infoavond vindt plaats dinsdag 18 juni om 19.30 u in CC De Ververij, Zuidstraat 19.

Iedereen is van harte welkom. De inkom is gratis, ook voor niet-BINleden.

Drie sprekers - drie thema's

Drie sprekers behandelen de volgende thema’s: gezondheid, criminaliteit en reisverzekeringen. De bagage die ze met zich meebrengen is hun beroep. Wat in hun koffers zit? Ervaring te velde. Hun gemeenschappelijke passie is namelijk: 'de wereld rondreizen'. De combinatie van hun beroep en hun passie maken dat deze sprekers een andere, meer realistische kijk bieden, bekomen door hun vele reizen.

Dokter Bart Werbrouck - gezondheid
Dokter Bart Werbrouck is specialist infectieziekten, verbonden aan de reiskliniek van het Jan Yperman Ziekenhuis te Ieper, een erkend gelekoortscentrum. Ziek worden op reis kan je vakantie ernstig dwarsbomen. De dokter heeft het over reisvaccinaties en infectieziekten. Ga je onvoldoende beschermd op reis? Of heb je de neiging jezelf te “over”beschermen?Hij brengt zijn lezing aan de hand van vragen die hij tijdens zijn consultaties krijgt en ontkracht sommige dooddoeners die een eigen leven zijn gaan leiden. 

Hoofdinspecteur Lorenz De Pessemier - criminaliteit
Hoofdinspecteur Lorenz De Pessemier van de PZ Ronse vertelt over diefstal op reis. Wat hier kan gebeuren, kan je ook in het buitenland overkomen. Op vakantie ben je misschien wat losser en minder oplettend. Hij vertelt over gauwdieven, zakkenrollers, visakaartfraude, skimming.  Aan de hand van echt gebeurde situaties wereldwijd legt hij uit wat er mis is gegaan. En wat te doen als het dan toch fout loopt in het buitenland: aangifte bij de politie, hoe geld laten overmaken naar het buitenland.

Stafmedewerker bij vzw Wegwijzer Filip D'Huyvetter - reisverzekeringen
Filip D’Huyvetter is stafmedewerker bij Wegwijzer vzw, informatie-, expertise- en kenniscentrum voor reizen. Wegwijzer organiseert o.a. de jaarlijkse Reismarkt in Brugge. Hij volgt bij de vzw het aspect reisverzekeringen op. Hij stelt, wars van enige commerciële bedoeling, vragen als: Wanneer heb ik een reisverzekering nodig? Ben ik niet al verzekerd via ziekenfonds, bankkaart…? Welke reisverzekeringen bestaan er? Wat is een afdoende verzekering? Wat een goede, wat een minder goede? Zijn uitleg kan je meer zekerheid geven en/of geld doen besparen.

Iedereen is van harte welkom. De inkom is gratis, ook voor niet-BINleden.