Iedereen woont graag in een propere buurt

Mooimakers

Campagne tegen zwerfvuil en sluikstorten

Net zoals elk jaar, loopt er ook deze zomer weer een brede campagne van Mooimakers om élke Vlaming op te roepen het verschil te maken in de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten. Met deze campagne wil Mooimakers anonieme plaatsen in de stad of gemeente een gezicht geven door er echte verhalen aan te verbinden en zo aan de voorbijgangers te tonen dat élke plaats wel voor iemand belangrijk is.

De campagne is van start gegaan op 19 juni en loopt tot september. Ze zal de hele zomer lang via verschillende kanalen en doorheen heel Vlaanderen te zien of te horen zijn via radio, sociale media, affichage edm. 

Wil je zelf ook graag een steentje bijdragen voor meer openbare netheid? Bestel dan gratis  jouw raamposter via de webwinkel van Mooimakers en maak aan de voorbijgangers duidelijk dat dit plekje voor  jou belangrijk is én dat je dit het liefst proper ziet!

Meer info over de campagne

Over Mooimakers en Vlaanderen Mooi

Vlaanderen Mooi is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG. De OVAM is verantwoordelijk voor het afvalstoffen-, materialen- en bodemsaneringsbeleid in Vlaanderen. Fost Plus verenigt de bedrijven die verpakte producten op de Belgische markt brengen. De lokale overheden zijn verantwoordelijk voor de openbare reinheid en zijn verenigd in de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (vvsg).

Vlaanderen Mooi geeft uitvoering aan haar beleid onder de naam Mooimakers.
Mooimakers voert onderzoek, stimuleert kennisuitwisseling, ondersteunt op een proactieve manier alle actoren die zich engageren in de strijd tegen zwerfvuil en zet zelf aanstekelijke acties op. Mooimakers is de motor van een maatschappelijke beweging waar iedereen deel van kan uitmaken. Daarnaast organiseert Mooimakers elk jaar een grote sensibiliseringscampagne om iederen te motiveren geen zwerfvuil en sluikstort te veroorzaken. Dit jaar roept de campagne op om te doen alsof je thuis bent en geen afval op de grond te gooien.