Hulp bieden bij overstroming?

Rode Kruis overstroming

Mensen helpen die door noodweer zijn getroffen?
Zo kan je dat doen :

Bericht Gouverneur Oost-Vlaanderen

Op de nationale persconferentie over de watersnood in ons land werd een nationaal initiatief aangekondigd om de getroffen inwoners te helpen. Rode Kruis-Vlaanderen en Croix-Rouge de Belgique slaan de handen in elkaar om de noodhulp naar aanleiding van de overstromingen te coördineren. De gouverneur en stad Ronse zetten hun schouders onder dit initiatief.

  • Alle informatie over dit nationaal initiatief is terug te vinden op de website https://www.rodekruis.be/helpenhelpt/.
  • Financiële solidariteit: via het rekeningnummer BE70 0000 0000 2525 kan iedereen die dat wil een gift storten.
  • Helpende handen gezocht: kandidaat-vrijwilligers kunnen zich via een platform aanmelden en worden verder op de hoogte gehouden van taken die zich aandienen. Via datzelfde platform kunnen hulpvragen ingediend worden.
  • Bedrijven die een bijdrage willen leveren, kunnen contact opnemen met relatiebeheer@rodekruis.be.

Burgerinitiatief #aidehulp147

Naast het initiatief van de overheid is er de voorbije uren ook een grootschalig burgerinitiatief ontstaan : #aidehulp147

Van denktank op Facebook tot grootschalig online initiatief en dat op een paar uur tijd. Volgens de initiatiefnemers is het de bedoeling om een platform te geven aan de helpers om ze te helpen helpen. Op de website aidehulp14-7.com kunnen mensen materiële hulp en zelfs opruimdiensten aanbieden. Er is vooral nood aan logement en hygiënische producten.