Horeca - coronarichtlijnen

leeg terras

Dinsdag 22 december 2020

Bericht van de burgemeester

De laatste dagen werden door de politie  meerdere PV’s uitgeschreven voor inbeuken op de coronamaatregelen die gelden voor de horeca.

Als burgemeester is het mijn plicht de maatregelen te doen naleven. Ik wil ze daarom graag nog eens in herinnering brengen.

Inrichtingen die behoren tot de horecasector en andere eet- en drankgelegenheden zijn gesloten tot en met 15 januari 2021, behalve voor het aanbieden en leveren van afhaalmaaltijden en niet-alcoholische dranken om mee te nemen tot ten laatste 22.00 uur. Afhaalmaaltijden mogen samen worden aangeboden en/of geleverd met alcoholische dranken tot 20.00 uur.

Zijn er specifieke beperkingen op de verkoop van alcoholische dranken?

Ja, vanaf 20 uur tot 5 uur ’s morgens is de verkoop van alcoholische dranken verboden in alle inrichtingen (met inbegrip van automaten). Buiten deze periode kunnen horecazaken alcoholische dranken enkel aanbieden en/of leveren in combinatie met een afhaalmaaltijd.

De regels zijn  dus duidelijk:

  • Horecazaken zijn gesloten tot en met 15 januari as.
  • Afhaalmaaltijden en niet alcoholische dranken kunnen geleverd worden tot 22 uur
  • Alcohol mag alleen worden aangeboden samen met de afhaalmaaltijd en dit tot 20 uur
  • Verkoop van alcoholische dranken is verboden van 20 uur tot 05 uur
  • Ook voor dranken geld dat het enkel mag gaan om afhaal. Consumptie ter plaatse is verboden.
  • Alcohol of andere dranken schenken in glazen of bekers is geen afhaal, want duidelijk alleen bedoeld om ter plaatse te nuttigen.

Gelet op de nog steeds ongunstige besmettingscijfers wil ik iedereen vragen zich strikt  aan deze maatregelen te houden. Als we willen dat onze cafés en restaurants spoedig opnieuw kunnen openen, wat we allen hopen, moeten we nu nog even doorbijten. De politie zal dan ook blijven controleren.

Intussen wens ik jullie allen - in deze voor iedereen moeilijke en donkere tijden - een fijne Kerst in beperkte kring en hoop ik samen met jullie op betere tijden in 2021.

Met vriendelijke groeten.

Burgemeester
Luc Dupont