Hier laat ik je los Wim

08/10
Wim De Craene

Roel Vanderstukken, Neeka, Bert Verbeke, Esther Van Hees, Ramses De Craene 

Update 30/06/2021: op vraag van het artiestenbureau worden de concerten om 19 u. en om 21 u. vervangen door één concert om 20.30 u. Tickethouders worden persoonlijk gecontacteerd i.v.m. hun reservatie. 

Vrijdag 8 oktober - 20.30 u. 

Pop

Op 14 september 1990 verliest Vlaanderen met Wim De Craene één van zijn grootste en meest legendarische singer-songwriters. Bijna 30 jaar later blijkt de erkenning voor zijn oeuvre groter dan ooit. De liedjes van Wim De Craene zijn alom aanwezig op radio en televisie en blijven ontzettend populair bij het grote publiek. Toen onlangs ‘Tim’ voor de eerste keer op single verscheen, noemde de media het nummer ‘iconisch’. Ook klassiekers als ‘Rozane’, ‘Kristien’, ‘Mensen van 18’, ‘Rikky’ en anderen, blijven de dag van vandaag waardering vinden bij jong en oud.

Wim De Craene was een schilder, een fotograaf, en vandaag zou hij te vinden zijn op Instagram. Alleen gebruikte Wim De Craene zijn stem en zijn gitaar en in al zijn liedjes legde hij het beeld vast van dagdagelijkse dingen. Daarom is alles in zijn werk zo herkenbaar en voelt het aan alsof zijn verhalen in je eigen buurt terug te vinden zijn. Ondertussen zijn sommige van zijn liedjes bijna een halve eeuw oud, maar ze klinken nog altijd fris.

Vandaag, bijna 31 jaar na zijn plotse overlijden, ligt Wim De Craene nog altijd goed in het oor. Bijna iedere dag vinden we nog één of meerdere van zijn liedjes terug in de speellijst van de Vlaamse radiozenders. Bij leven misschien niet altijd populair, maar nu nog altijd gewild bij een breed luisterpubliek. In 2015 werd Integraal uitgegeven, een cd-doosje met het verzameld werk van Wim De Craene en onlangs is ‘Tim’ voor de eerste keer op vinylsingle geperst. Er komen ook heruitgaven op vinyl van zijn drie eerste albums.

In het najaar van 2021 komt er een definitief eerbetoon aan Wim De Craene en zijn artistieke nalatenschap. Een aantal artiesten, uit verschillende richtingen van het Nederlandstalige luisterlied, slaan de handen in elkaar voor deze bijzondere tournee doorheen Vlaanderen. Daarbij zal er aandacht worden besteed aan de oorsprong, de achtergrond, van vele van zijn liedjes.

Roel Vanderstukken: zang
Neeka: zang
Bert Verbeke: zang
Esther Van Hees: zang
Ramses De Craene: toetsen, zang
Peter Bauwens: muzikale leiding
Ronald Vanhuffel: drums
Wim Bartholomeus: bas, backing vocals
Chris Peeters: elektrische & akoestische gitaar

Chris Dewanne: toetsen, gitaar

Locatie: Zuidstraat 19
Prijs: € 22 / € 20 (-26, 55+, combiprijs vanaf 3 voorstellingen) / € 18 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 2) / € 7 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 1)
Ticketreservatie: Webshop Ronseinfo@ccdeververij.be of 055 23 28 01

© Marc De Vilder - VRT fotoarchief