Het coronavirus : FAQ

Coronavirus

Info en veelgestelde vragen

De uitbraak van het nieuwe coronavirus (Covid-19) in China beheerst al enkele weken de actualiteit. Hoewel het hoofdzakelijk over een probleem in China gaat, stellen heel wat burgers zich terecht vragen stellen hun veiligheid. Daarom heeft de federale overheidsdienst Volksgezondheid het initiatief genomen om alle belangrijke informatie samen te brengen.

Op de website www.info-coronavirus.be is alle informatie te vinden en worden de “veel gestelde vragen” doorlopend bijgewerkt onder toezicht van een groep experten en virologen. Ook het laatste nieuws over de evolutie in ons land, is hier op een vlotte manier te raadplegen. Op de website kan je ook per mail je vragen kwijt.

Voor meer informatie kan je steeds bellen op het gratis info-nummer 0800/14 689 en ook op het twitter-account (@be_gezondheid) en de facebook-pagina van de dienst Volksgezondheid (https://www.facebook.com/volksgezondheid/) informeren ze doorlopend over alle nieuwe ontwikkelingen en het hygiëne-advies waarmee je jezelf kannen beschermen tegen dit virus (en andere griepvarianten).