Heropening zwembad

zwembad

Vanaf dinsdag 7 juni

Zowat een jaar geleden moest het zwembad van Ronse noodgedwongen sluiten toen op een dag bleek dat de kelder en de technische installaties onder water stonden en hierbij heel wat schade opliepen. Het was het begin van een moeilijke periode waarbij midden in de coronapandemie zowel technische, juridische als bouwkundige knopen moesten ontward worden. De herstellingswerken aan het zwembad zijn nu uitgevoerd. Het stadsbestuur is dan ook verheugd om het zwemcomplex opnieuw te mogen openen. Vanaf dinsdag 7 juni is iedereen weer welkom in het zwembad.

Testfase gedurende 1 week

Vanaf maandag 30 mei
Om het grote publiek binnen een veilig kader te kunnen ontvangen, wordt gestart met een testfase van één week. Tijdens deze week, met een beperkt aantal zwemmers, worden alle technieken op elkaar afgestemd. Vanaf maandag 30 mei start samen met de zwemclubs dus een eerste testfase.

Vanaf 7 juni iedereen opnieuw welkom

  • Als alles vlot verloopt, is vanaf dinsdag 7 juni het grote publiek opnieuw van harte welkom in het zwembad ’t Rosco.
  • Ook de scholen krijgen de kans om met hun leerlingen nog dit schooljaar eens langs te komen. De scholen worden daartoe nog uitgenodigd.
  • Op zondag 12 juni is het zwembad dan nog één dagje gesloten (Fiertel en doorblowtest) om daarna weer elke dag open te zijn.
  • Na de zomervakantie zullen ook de zwemlessen en lessenreeksen weer opgestart worden. Meer informatie hierover volgt later.

Vooraf betaalde zwembeurten nog steeds geldig
Inwoners die nog een polsbandje hebben met vooraf betaalde zwembeurten kunnen dit trouwens gerust gebruiken. Deze beurten zijn nog steeds geldig.