Geef je lokaal project een boost via Streekmotor23

Streekmotor 23

Indiening nieuwe projecten tot en met 18 november

Streekmotor23 is sinds 2017 actief als streekfonds van de 23 gemeenten van Zuid-Oost-Vlaanderen. Streekmotor23 steunt lokale initiatieven en zamelt hiervoor middelen in bij inwoners en bedrijven. Op die manier werden van 2017 tot 2019 reeds 18 concrete projecten mogelijk gemaakt. Dit najaar worden opnieuw projecten geselecteerd. Verenigingen en burgers kunnen hun projectideeën nog indienen tot en met 18 november 2019. 

Crowdfunding en projectsteun voor sociale en groene projecten in Zuid-Oost-Vlaanderen

Stefanie Albers, coördinator van Streekmotor23 licht de projectoproep toe: “We steunen sociale projecten met een sterke link met de omgeving. De projecten spelen in op een sociale nood en bevorderen het welzijn. Zo steunden we SaBel uit Ronse die bewegingsactiviteiten voor mensen met kanker organiseren. Daarnaast zetten de projecten de omgeving in als hefboom en/of zetten zich in voor die omgeving: het landschap, erfgoed, klimaat enz.”

Een jury selecteert de projecten die het best beantwoorden aan de projectcriteria. De geselecteerde projecten krijgen niet zomaar projectsteun: De initiatiefnemers moeten eerst zelf de helft van de nodige middelen inzamelen met crowdfunding. Streekmotor23 verdubbelt het opgehaalde bedrag met een maximum van 5.000 euro. 

Boost aan lokale initiatieven

In amper drie jaar heeft Streekmotor23 al 18 projecten kunnen steunen. Een overzicht van deze projecten vind je hier.

Foto: Voedseltuin Rijkbos in Zottegem

Crowdfunding

Stefanie Albers licht toe waarom Streekmotor23 werkt met crowdfunding. “Een geslaagde crowdfunding toont aan dat een project gedragen is in de buurt. Het opzetten van een crowdfundingcampagne is echter een hele uitdaging, waarbij we de intiatiefnemers begeleiden. Maar aan het einde van de rit is de winst niet enkel financieel: de crowdfunding zorgt immers voor extra bekendheid van het project en de organisatie. Vaak is het de aanleiding tot nieuwe samenwerkingen.”

Meer info

Informatie over de criteria en de indiening vind je op www.streekmotor23.be/static/steun-steun-aanvragen of via info@streekmotor23.be.