Fotoboek Rondewinnaars

Expo Rondewinnaars

Fotografe Anneke Kestelijn portretteerde alle Rondewinnaars.

In 2016 slaagde Anneke Kestelijn uit Ronse er in om voor haar eindwerk fotografie alle nog in leven zijnde Belgische winnaars van de Ronde van Vlaanderen te portretteren. Het resultaat is een unieke fotoreeks met authentieke portretten van alle nog levende winnaars. Deze prachtige zwart-wit-reeks werd reeds meerdere keren succesvol tentoongesteld op diverse locaties.

Vele bezoekers en zelfs Rondewinnaars moedigden Anneke aan om de reeks verder uit te breiden met ook alle buitenlandse winnaars. Dit leek een onmogelijke taak. Maar met de steun van de diensten Cultuur en Sport van de stad Ronse kon Anneke haar Ronde verder zetten. Net zoals bij de Belgische winnaars nam Anneke het portret van de grootste wielergoden in hun eigen omgeving. Elk portret kreeg op deze manier zijn eigen verhaal. Deze unieke fotoreeks werd in primeur getoond in Cultuurcentrum De Ververij.

Meer info: akestelijn@hotmail.com / 0473 53 00 37
Met de steun van de stad Ronse en CC De Ververij Ronse

Rondewinnaars - fotoboek uitgegeven door de stad Ronse.

De volledige fotoreeks werd in het prachtige fotoboek Rondewinnaars gegoten dat op 15 oktober aan het publiek werd voorgesteld door Erwin Van den Sande, eindredacteur Sportweekend. Sportjournalist Michel Wuyts voorzag het boek van een kort, maar krachtig voorwoord.

Het boek ligt te koop in CC De Ververij, in de bibliotheek, bij Toerisme Ronse op de Hoge Mote, in het Hotond Sporthotel, bij Sportsloc (Peperstraat), Standaard Boekhandel (Peperstraat) en in het Centrum Ronde van Vlaanderen te Oudenaarde. De verkoopprijs is 25 euro.

Je kan het boek eveneens bestellen door 30 euro te storten op rekeningnummer BE10 0910 1918 4104 / BIC: GKCCBEBB met vermelding van Rondewinnaars + naam, adres en telefoonnummer (+/- 2 weken levertijd).

Eventuele winsten uit de boekenverkoop zullen integraal naar goede doelen in de gezondheidszorg gaan.