Fietssnelweg officieel ingefietst

Opening fietssnelweg F421

F421 Ronse - Rozenaken officieel geopend

Op dinsdag 1 februari 2022 werd een nieuw stuk van de fietssnelweg F421 in Ronse officieel ingefietst door de verschillende partners. De F421 loopt van Geraardsbergen naar het West-Vlaamse Avelgem en gaat voor een groot stuk ook over Waals grondgebied. Met de opening van een traject van maar liefst 2 200 meter, vanaf de Engelsenlaan tot de taalgrens in Rozenaken (Mont-de-l’Enclus), komt de volledige voltooiing van de F421 op het grondgebied van Ronse opnieuw een stapje dichterbij.

Het deeltraject tussen de Engelsenlaan en de grens met Rozenaken volgt het tracé van de oude spoorweg en heeft een breedte van vier meter. Op de kruispunten met de Klijpestraat en  Paillartcamp werden verkeersplateaus aangelegd zodat fietsers op de fietssnelweg veilig en comfortabel kunnen doorfietsen. Ter hoogte van Paillartcamp werd een rustzone met picknickbanken en een fietsenstalling ingericht. De fietssnelweg werd mooi ingewerkt in het landschap door de aanplanting van struiken, hagen en bomen langsheen het traject.

Ondertussen is ook Wallonië bezig met de doortrekking van deze fietssnelweg. De stop aan de grens van Ronse is dus tijdelijk. Momenteel is men nog bezig met de aankoop van gronden, maar eenmaal dat achter de rug wordt gestart met de aanleg.  

Gerelateerde items