Expo Jan Pieter Cornelis 'Collecting/Connecting'

03/10 > 14/10
cornelis

Woensdag 3 oktober t.e.m. zondag 14 oktober 

Expo Tekenkunst 

Een verzameling originele tekeningen / grafiek en unieke edities op papier van A tot Z verworven tussen 1988-2018 met ontbrekende delen en de zoektocht naar mogelijke aanvullingen.
Werken van o.a.: Alechinsky, Andrews, Baertsoen, Bateman, Bervoets, Berman, Broucke, Cornelis, Corneille, Cox, Claus, D’Haeyer, Dillemans, De Kramer, De Roeck, De Ravet, Ensor, Floreal, Gelukzoekers, Hiroshige, Inspiratie, Joostens, Kennes, Kamagurka, Lucassen, Motherwell, Maet, Mys, Noria, Ogwa, Ndebele, Picasso, Paakkola, Q, Roelant, Schuurmans, Sliva, Tytgat, Utiliteitsdrukwerk, Vachal, Van Goethem, Van Stichel, Weidenbaum, x-factor, Y en zonderlinge tekeningen van Jan Pieter Cornelis.

‘VERZAMELEN / VERBINDEN’: Meestal heeft de verzamelaar een sterke gevoelswaarde bij de objecten. Deze verzameling, ook een collectie genoemd, van vooral werken op papier, ontstond reeds op jonge leeftijd. Later kwam Jan Pieter Cornelis in contact met tal van Belgische hedendaagse kunstenaars. De programmatie van Wilfried Huet was ambitieus en internationaal. Op de Academie van Antwerpen kwamen deze en vele andere kunstenaars opnieuw aan bod in een bredere context. Zijn interesse was gewekt. Zijn collectie begon langzaam te groeien. De werken worden samen gepresenteerd met nooit eerder getoonde tekeningen van de verzamelaar. Het is een collectie die misschien vragen oproept of nieuwe inzichten aanbiedt maar vooral de toeschouwer laat delen in de passie van tekenen op papier.

De datum voor de voorstelling ‘Gelukszoekers’ (oa Mathijs Duyck) wordt later bekendgemaakt.

Locatie: Wolvestraat 37
Te bezoeken op woensdag, zaterdag en zondag 14 tot 18 u. - gratis toegang.
Vernissage op zondag 30 september van 15 tot 17 u.
Iedereen welkom!