Expo 'De Collectie Tekeningen'

30/10 > 17/11
De Collectie Tekeningen

Woensdag 30 oktober t.e.m. zondag 17 november

Vorig jaar vond de 50ste editie van de ‘Ronse Drawing Prize’ plaats. Deze prijs heeft sinds jaar en dag een sterke artistieke uitstraling in de Vlaamse beeldende kunstwereld bij jonge kunstenaars, kunstenaars met een ruim artistiek parcours, curatoren, kunsthogescholen, kunstencentra, cultuurcentra, academies, galerijen...

Het hoge kwaliteitspeil van de ‘Ronse Drawing Prize’ wordt mee bepaald door de keuze van het CC De Ververij om de jury elk jaar samen te stellen met de nodige aandacht voor de bijzondere artistieke verdiensten van de juryleden.

Elk jaar staat de winnaar van de ‘Ronse Drawing Prize’ één werk af aan de collectie van de stad Ronse. Dit heeft geleid tot een bijzondere collectie die doorheen de jaren een evolutie en verscheidenheid toont van autonome hedendaagse tekenkunst. In 1992 won niemand minder dan de internationaal gerenommeerde kunstenaar Michaël Borremans de Eerste Prijs!

Een selectie van de hele collectie van de stad Ronse zal getoond worden.

Locatie: Wolvestraat 37
Te bezoeken op woensdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 u. - gratis toegang.
Vernissage op zondag 27 oktober van 15 tot 17 u., met om 16u. de performance 'Van Jean-Baptist naar Michael' door kunstenaar Karel Thienpont.
Iedereen welkom!