Expo Anneke Kestelijn 'Rondewinnaars' - UITGESTELD

04/04 > 03/05
Expo Rondewinnaars

CORONA UPDATE : 17 maart 2020

Door de coronacrisis wordt de vernissage van de tentoonstelling 'Rondewinnaars' op 3 april afgelast. Ook de geplande boekvoorstelling op 25 maart gaat niet door. Momenteel is het nog onduidelijk wanneer de expo zelf georganiseerd zal kunnen worden. CC De Ververij hoopt hierover snel meer duidelijkheid te kunnen verschaffen.

Zaterdag 4 april '20 tot en met zondag 3 mei '20

Fotografe Anneke Kestelijn portretteert alle Rondewinnaars.

In 2016 slaagde Anneke Kestelijn uit Ronse er in om voor haar eindwerk fotografie alle nog in leven zijnde Belgische winnaars van de Ronde van Vlaanderen te portretteren. Het resultaat is een unieke fotoreeks met authentieke portretten van alle nog levende winnaars. Deze prachtige zwart-wit-reeks werd reeds meerdere keren succesvol tentoongesteld op diverse locaties.

Vele bezoekers en zelfs Rondewinnaars moedigden Anneke aan om de reeks verder uit te breiden met ook alle buitenlandse winnaars. Dit leek een onmogelijke taak. Maar met de steun van de diensten Cultuur en Sport van de stad Ronse kan Anneke haar Ronde verder zetten. Net zoals bij de Belgische winnaars neemt Anneke het portret van de grootste wielergoden in hun eigen omgeving. Elk portret krijgt op deze manier zijn eigen verhaal. Deze unieke fotoreeks wordt in primeur getoond in Cultuurcentrum De Ververij.

Meer info: akestelijn@hotmail.com / 0473 53 00 37

Met de steun van de stad Ronse en CC De Ververij Ronse

Locatie: Wolvestraat 37
Te bezoeken op woensdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 u., gratis toegang
Vernissage op vrijdag 3 april van 20 tot 22 u. met optreden van 't Schoon Vertier.
Iedereen welkom!

Rondewinnaars - fotoboek uitgegeven door de stad Ronse.

De volledige fotoreeks werd in het prachtige fotoboek Rondewinnaars gegoten en wordt op 25 maart aan het publiek voorgesteld. Erwin Van den Sande, eindredacteur Sportweekend, gaat hierbij in CC De Ververij (Zuidstraat) in gesprek met Anneke Kestelijn.

Locatie: Zuidstraat 19
Iedereen welkom. Graag vooraf inschrijven via 055 23 28 62 of bibliotheek@ronse.be .

Sportjournalist Michel Wuyts voorziet het boek hierbij van een kort, maar zeer krachtig voorwoord.

Vanaf 3 april, 20.00 u., ligt het boek te koop in CC De Ververij. Vanaf 4 april is het ook te koop bij Toerisme Ronse op de Hoge Mote en in het Centrum Ronde van Vlaanderen te Oudenaarde. De verkoopprijs is 25 euro. Voor deelnemers aan de Ronde voor amateurs is er bij aankoop van het boek in CC De Ververij een korting van 5 euro voorzien op vertoon van hun inschrijvingsnummer!