Expo Anneke Kestelijn : Rondewinnaars

Expo Rondewinnaars

Fotografe Anneke Kestelijn rijdt haar Ronde en portretteert alle winnaars.

In 2016 slaagde Anneke Kestelijn uit Ronse er in om voor haar eindwerk fotografie alle nog in leven zijnde Belgische winnaars van de Ronde van Vlaanderen te portretteren. Het resultaat is een unieke fotoreeks met authentieke portretten van alle nog levende winnaars. Deze prachtige zwart-wit-reeks werd reeds meerdere keren succesvol tentoongesteld op diverse locaties.

Zo exposeert Anneke haar Belgische "Ronde Winnaars” van 23 maart tot en met 15 april 2019 in het districtshuis Berendrecht-Zandvliet-Lillo. Meer info.

Vele bezoekers en zelfs Rondewinnaars moedigden Anneke aan om de reeks verder uit te breiden met ook alle buitenlandse winnaars. Dit leek een onmogelijke taak. Maar met de steun van de diensten Cultuur en Sport van de stad Ronse kan Anneke haar Ronde verder zetten. Net zoals bij de Belgische winnaars neemt Anneke het portret van de grootste wielergoden in hun eigen omgeving. Elk portret krijgt op deze manier zijn eigen verhaal.

Deze unieke fotoreeks met ook buitenlandse winnaars zal in primeur getoond worden op vrijdag 3 april 2020 om 20 u. in Cultuurcentrum De Ververij, Wolvestraat 37 te Ronse. Nog meer dan een jaar veraf, maar nu al iets om naar uit te kijken! De tentoonstelling zal er lopen van zaterdag 4 april tot en met zondag 3 mei 2020.

Meer info : akestelijn@hotmail.com / 0473 53 00 37

Met de steun van de stad Ronse en CC De Ververij Ronse