Eten roert de planeet

eten roert de planeet

Nieuwe campagne van Rikolto (Vredeseilanden)

Weekend van 11-12-13 januari 2019

Tijdens het weekend van 11, 12 en 13 januari gaan er over heel Vlaanderen tal van acties door voor Rikolto - dat is de nieuwe naam van Vredeseilanden. Met de slogan “eten roert de planeet” brengen ze de boodschap dat ons eten niet alleen de oorzaak is van heel wat grote problemen in de wereld, maar vooral ook de oplossing.

Wat en hoe we eten bepaalt echt heel veel. De impact van ons voedselsysteem op onze gezondheid, het klimaat en de economie is gigantisch. Boeren die niet meer van hun stiel kunnen leven, voedselschaarste en prijsschommelingen, ontbossing en waterschaarste… Het heeft allemaal te maken met wat er op ons bord ligt en hoe het er terechtkomt.

Een betere wereld begint bij ons eten

Als boeren werk maken van duurzame productie, als supermarkten mee zorgen voor eerlijker handel, als wij onze goede intenties in de winkel echt kunnen waarmaken, als scholen gezonde en duurzame voeding in de klas en in de refter brengen… Op al die terreinen werkt Rikolto dan ook aan concrete oplossingen, samen met boeren, bedrijfsleiders, wetenschappers en politici over de hele wereld, ook in België.

Rikolto vraagt je steun om te kunnen werken aan een toekomst waar iedereen toegang heeft tot gezond en betaalbaar eten. Een wereld waarin we de belangrijke plaats van ons eten en landbouw terug erkennen en samen werken aan goede, eerlijke en milieuvriendelijke alternatieven.

Roer samen met Rikolto voor ons eten en de planeet

Ook jij kan Rikolto steunen door tijdens het campagne-weekend een gadget te kopen van één van de vrijwilligers. Of door een storting op rekening 000-0000052-52 van Rikolto. Naast balpennen en sleutelhangers, kan je bij de vrijwilligers van Rikolto voor het eerst een houten lepel kopen. Die komt elke dag van pas in de keuken en herinnert je eraan dat je mee de planeet roert. We zijn allemaal deel van de oplossing, want een betere wereld begint bij ons eten.