Elektrische deelauto's doen intrede in Ronse

autodelen affiche vierkant

Voor iedereen, zonder abonnementskosten

Staat jouw (tweede) wagen eigenlijk het grootste deel van de tijd stil op de oprit? Dan is autodelen vast goedkoper en gemakkelijker voor jou. Een auto enkel wanneer je die nodig hebt. Ideaal toch!? Daarom kan je nu ook in Ronse autodelen via het autodeelsysteem Valckenier Share. In het kader van de klimaatambities van de stad wordt bovendien bewust gekozen voor elektrische voertuigen. Ook in de omliggende gemeenten komen via het intergemeentelijk samenwerkingsverband SOLVA elektrische deelwagens die je via hetzelfde platform kan reserveren.

Hoe werkt autodelen precies?

  • Registreer je gratis op http://www.valckeniershare.be/
  • Download de share mobility app en ga meteen aan de slag
  • Via de app reserveer je een beschikbare wagen – zowel in Ronse als in andere deelnemende steden en gemeenten
  • Je betaalt alleen wanneer je de auto gebruikt (4 euro per uur en 20 cent per gereden kilometer). Er zijn geen instapkosten of abonnementskosten.
  • Je kan de auto weken vooraf reserveren of op het moment dat je die nodig hebt
  • Na gebruik zet je de wagen terug waar je hem hebt opgepikt

Infosessie autodelen in Ronse: 16 september

De infosessie voor burgers is door de coronamaatregelen verplaatst naar 16 september. Je kan die dag ook een gratis proefritje maken met de elektrische auto. Meer details zullen gecommuniceerd worden via de website en communicatiekanalen van de stad.

Waar vind je autodelen in Ronse?

In Ronse kan je 2 nieuwe Renault Zoe’s reserveren via Valckenier Share. Eén deelwagen heeft reeds zijn vaste standplaats op de parking achter het stadhuis (bereikbaar via Sint-Martensstraat). Je kan jouw fiets achterlaten in de fietsenstalling achter het stadhuis. De tweede deelwagen heeft voorlopig een standplaats op parking Portois (Oude Vesten). In een latere fase zal deze deelwagen verhuizen naar de nieuwe parking aan het station waar hij onderdeel zal worden van het mobipunt. 

>> Meer info over autodelen in Ronse.