E-boeken lenen op je eigen toestel

e-boeken

Vanaf donderdag 17 september

In de bib kan je nu ook e-boeken lenen op je eigen toestel. Via het platform cloudLibrary kan je telkens 2 e-boeken lenen, 2 e-boeken reserveren en elk boek maximaal 6 weken houden. Over boetes hoef je je geen zorgen te maken, want na 6 weken verdwijnen de titels automatisch van je toestel. Deze boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers. Het lenen gaat eenvoudig met het handige online stappenplan of met de hulp van een bibliotheekmedewerker.

De collectie

De collectie telt maar liefst zo’n 3.000 Nederlandstalige en Engelstalige werken. Ze richt zich tot volwassen leners waarbij er voor elk wat wils is : aantrekkelijke, vlot leesbare fictie, spannende en romantische boeken, literaire romans maar ook toegankelijke non-fictie. De meerderheid van Vlaamse uitgevers zet haar schouders onder het e-boekenplatform en biedt boeken aan van Arnon Grunberg, Kris Van Steenberge, Stefan Brijs, Luc Deflo, Pieter Aspe, Per Olov Enquist, Nicci French, Rudi Vranckx, Bart Aerts, Josje Huisman, Pascale Naessens en nog veel anderen.

Het platform

De dienst wordt gratis aangeboden met het cloudLibrary-platform en is een samenwerking tussen Cultuurconnect, Standaard Boekhandel en Bibliotheca. Aanmelden doe je met jouw Mijn Bibliotheek-profiel. De bibliotheekmedewerkers helpen je graag op weg.

Maak je toch liever gebruik van een e-reader van de bib met daarop een aantal boeken, dan kan je ook daarvoor nog steeds in de bib terecht.

Probeer het uit!