Duo Osama & Lode | Duo qanun & cello

02/04
Duo Osama & Lode

Zondag 2 april - 17 u.

Global sound / klassiek

Osama en Lode zijn al jaren muzikale broeders. Wanneer ze echter als duo samen spelen, wordt pas echt duidelijk hoezeer ze beiden meesters zijn op hun instrument. Het resultaat is een muzikaal schilderij van intimiteit en emotie, kleurrijk en divers, met hier en daar een vleugje absurditeit, net als de muzikanten zelf.

Osama Abdulrasol (Qanun en compositie)

Osama Abdulrasol is componist, producer, qanunspeler en beeldend kunstenaar. Hij werd geboren in Babylon (Irak) en studeerde westerse muziek (klassieke gitaar) in het Verenigd Koninkrijk en Oosterse muziek (qanun of Arabische schootharp) in Irak. Hij won de Belgische cultuurprijs in 2013 en schreef muziek voor verschillende projecten, voor film, voor theater, maar ook voor enkele liederen. Hij arrangeerde en produceerde muziek voor en trad op met verschillende muzikanten met diverse achtergronden. Arabische, jazz, experimentele, Indiase, Turkse bands en meer.

Lode Vercampt (Cello)

Een klassiek cellist die op negenjarige leeftijd al laureaat was van de wedstrijd Jeunes Talent, Pro Civitate laureaat werd, de graad Meester in de Muziek haalde aan het Gentse Conservatorium en bij Il Novecento, I Fiamminghi en prima La Musica schitterde. Maar hij deelde ook het podium met Gorki, Jo Lemaire, Johan Verminnen en Dirk Blanchard. Hij staat regelmatig in muziektheaterproducties van het muziek Lod, met onder andere Hush Hush en de opera The Woman who walked into doors van Kris Defoort. Hij speelt ook nog bij Catherine Delasalle en Ambusch. Zijn meesterlijke techniek weerhoudt hem niet (integendeel zelfs) avontuurlijke paden op te zoeken op zijn cello.

Locatie: Sint-Martinuskerk, Kerkplein 1
Prijs: € 16 / € 14 (-26 jaar, 55+) / € 12 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 2) / € 5 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 1)
Tickets: Webshop Ronseinfo@ccdeververij.be of 055 23 28 01