Duo Moufadhel Adhoum & Ghizlane Melih 'Arabische liederen'

25/10
Moufadhel Adhoum & Ghizlane Melih

Zondag 25 oktober - 17 u.

Wereldmuziek - oud & zang

Moufadhel Adhoum en Ghizlane Melih brengen liederen uit de Arabische wereld:

  • oude liederen vanuit Egypte (Oum Kalthoum, Med Abdelwahab, Ismahan … ), Libanon, Irak, Syrië, enz.
  • liederen vanuit de Arabo-Andalusische muziek uit Marokko, Algerije, Tunesië
  • liederen uit het populaire repertoire

Ghizlane Melih groeide op in een aristocratisch gezin waar de kunsten en met name de muziek van groot belang zijn. Ze werd geïnitieerd in traditionele klassieke muziek op de leeftijd van 10, geïnspireerd door de Egyptische en Marokkaanse klassieke muziek van Oum kalthoem, Mohammed Abdelwahab, Ismahen ... en studeerde ook westerse klassieke muziek. Tussen 2013 en 2016 volgt de zangeres lessen aan het Conservatorium van Casablanca, waardoor ze haar vocale technieken kon perfectioneren. Ze wordt beïnvloed door muzikale genres van de wereld, zoals Indiaas, Turks, Spaans, Italiaans, enz. In 2015 zong Rhizlane Melih voor het eerst in Dar Ettarab Casablanca voor muziekliefhebbers van klassieke Arabische muziek. In 2016/2017 nam ze deel aan het internationale festival Tamawayt in Ouarzazat en het lentefestival van Maarif in Casablanca met de Zomorrod-groep met het project 'Oud ala bada'.

Moufadhel Adhoum gaat op zeer jonge leeftijd in de leer bij grootmeester in de Arabische muziek Abderrahmane El Mehdi. Hij studeerde aan het Nationaal Conservatorium van Tunesië en aan het Conservatorium van de traditionele Tunesische muziek. Op 17 jaar trad hij toe tot het Nationaal Jeugdorkest o.l.v. Adbelkrim Dlissi. Hij richt verschillende muziekensembles op, maakt arrangementen voor verschillende zangers en trad op in de meeste Tunesische festivals. In 1998 komt hij naar België, studeert in Brussel en maakt er kennis met de Turkse, Spaanse en indiaanse cultuur, het begin van zijn muzikale ontdekkingsreis. Moufadhel richt het kwartet 'Shahnez' op met flamencogitarist Marquito Velez en zangeres Ghalia Benali. Daarna treedt hij op met 'Moufadhel Adhoum & Ensemble' in België, Duitsland, Nederland en Frankrijk … Hij volgde een klassieke gitaaropleiding en richt een nieuwe groep op: gitaar, oud, cello, percussie met zangeres Christine Termonia die middeleeuwse liederen brengt. In 2003 ontmoet hij Ghalia Benali opnieuw in het project 'Roméo & Leila'. Moufadhel is een gewaardeerd docent en kan je tegenwoordig met Hijaz of met andere muzikanten als Emro elo turco bezig zien.

Locatie: Wolvestraat 37
Prijs: € 11 / € 9 (-26, 55+, combiprijs vanaf 3 voorstellingen) / € 7 (inwoners Ronse met VT pas cat. 2) / € 3 (inwoners Ronse met VT pas cat. 1)
Ticketreservatie vanaf 17 augustus: Webshop Ronseinfo@ccdeververij.be of 055 23 28 01