DRIFTWOOD

16/12
DRIFTWOOD

Zaterdag 16 december - 20 u.

Pop

DRIFTWOOD is de Belgisch-Amerikaanse samenwerking rond artistiek duo architect-muzikant Sam De Bock en muzikant-componist Patricia Vanneste (Sohnarr, Hydrogen Sea, ex-Balthazar). 

Met absolute wereldtoppers als Joey Waronker (Beck, Atoms For Peace, Thom Yorke, R.E.M.), Timothy Lefebvre (David Bowie, Elvis Costello, The Black Crowes, Sting) en Donny McCaslin (David Bowie, Dave Douglas, Sun Kil Moon) aan boord hoeft het niet te verbazen dat deze band een eigengereide sound ambieert. De samensmelting van Vannestes melodische expressie en De Bock zijn structurele, collageachtige benadering creëert een unieke harmonie die raakpunten zoekt met zowel Massive Attack, Tricky, en Lamb als Mark Lanegan. Deze veelbelovende band tekent voor een unieke en eigengereide sound die raakpunten zoekt met zowel Massive Attack, Tricky en Lamb als Mark Lanegan.

Het tweetal bracht in februari 2020 hun debuutalbum uit, Only Fighters Left Behind, dat met lovende kritieken werd ontvangen. Het album bleek een bij wijlen gitzwart onderzoek naar de gevolgen van verlies, angst, tekortkoming en eigen afschuw.

Momenteel legt DRIFTWOOD de laatste hand aan hun tweede full album dat verwacht wordt in 2024. Live wordt het duo vergezeld door bassist Sander Verstraete (Warhaus), drummer Steven Van Gelder (GeikeHydrogen Sea) en gitarist Artan Buleshkaj (HAST, Anemic Orchestra).

"Een druilerig maar bloedmooi debuut dat weemoedige winterdagen van een soundtrack voorziet. Niet toevallig laat Only Fighters Left Behind zich enkel bestempelen als epos. Groots begin." (Het Nieuwsblad)

"Een heerlijke debuutplaat van duistere triphop. De duistere sound die overal aanwezig is, is het ene moment rauw en in your face, terwijl deze het andere moment weer dromerig en melancholisch aanvoelt. Door de strijkers van Vannestes Cordette Quartet en de klassiek geschoolde Sam Janssens krijgt het album af en toe een nog een kleine klassieke touch en zet Driftwood een bijzonder eigen geluid neer met zijn fijne debuutplaat." (The Daily Indie, NL)

"Only Fighters Left Behind is een spannend hoorspel welke zich laat ontkiemen vanuit de triphop. De eigenzinnige typerende Belgische aanpak voegt er tevens genoeg elementen van de vanuit daar altijd in ontwikkeling zijnde jazz gemeenschap doorheen. Dit resulteert in nachtelijke clubduisternis, gemarkeerd met tegendraadse zwaar pulserende ritmesectie. In perfectie sluit Only Fighters Left Behind het ademloos af. Beter kan je jezelf niet introduceren; prachtplaat!” (Written in Music, NL)

+ SUPPORT: Duan Ra

Duan Ra is het geesteskind van Ronsenaar, muzikant/producer Arnaud Soetens. Experiment en improvisatie zijn de bouwstenen van zijn wispelturige keuzes in genres en stijl. Diep geworteld in pure vocaliteit neemt hij je mee in zijn hybride composities.

  • Locatie: Wolvestraat 37
  • Prijs: € 14 / € 12 (-26 jaar, 55+) / € 10 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 2) / € 4 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 1)
  • Tickets: Ticketshop CCinfo@ccdeververij.be of 055 23 28 01