Double bill: Nilson Matta - John Snauwaert / Mario Bakuna Band 

20/10
Brazilian Voyage

Vrijdag 20 okober - 20.30 u.

Jazz / Brazilian

Nilson Matta - John Snauwaert - 'Brazilian Voyage feat. Lien De Greef' 

Nilson Matta, geboren in São Paulo en als tiener verhuisd naar Rio De Janeiro werd bekroond met een Grammy Award met o.a. Joe Henderson. Hij heeft de Braziliaanse ritmes als kind met de paplepel meegekregen en is, mede door zijn invloed, door de New Yorkse jazzscene gekend als een vernieuwer van deze muziek. New York is zijn thuisbasis sinds eind de jaren ’80, maar hij speelt nog regelmatig in Brazilië en de rest van de wereld met Trio Da Paz.

Saxofonist John Snauwaert bezocht ook al verschillende keren het land van de samba en werkt al zes jaar samen, aan verschillende projecten, met de bassist Nilson Matta van wie hij de Braziliaanse muziek van dichterbij leerde kennen. Hij is door de organisatie Samba Meets jazz, van uit New York gevraagd om de komende jaren te doceren in New York en Rio De Janeiro voor een internationale Samba Meets Jazz stage.

Nilson Matta: bas
Lien De Greef: zang
John Snauwaert: sax
Chryster Aerts: percussie
Hendrik Braeckman: gitaar

Mario Bakuna Band - 'Brazilian Landscapes'

Mario Bakuna is een in Londen gevestigde Braziliaanse componist, arrangeur, zanger en gitarist, met twintig jaar professionele ervaring. Zijn werk richt zich op de ontwikkeling van een muziekrepertoire geïnspireerd door de groten van de Afro-Braziliaanse muziek, Samba, Jazz en Bossa Nova.

Na een zeer succesvol seizoen met optredens op internationale festivals en prestigieuze podia in Europa, Afrika en Brazilië, ter promotie van zijn vorige album ‘Where Rio de Janeiro Meets Bahia’, is Mario's nieuwste release ‘Brazilian Landscapes’.

‘Brazilian Landscapes’ bevat nieuwe arrangementen van materiaal van grote componisten als Marcos Valle, Claudio Bertrami, Rique Pantoja, Gilberto Gil, Djavan, João Bosco, Arismar do Espirito Santo en de 'forrozeiros' Dominguinhos en Luiz Gonzaga. Het is een eerbetoon aan de cultuur en het geheugen van het Braziliaanse volk en is het resultaat van jarenlange inspiratie waar Mario uit putte toen hij door Brazilië reisde en de ritmische en harmonische rijkdom ervan ervoer.

Met: Mario Bakuna, Edmundo Carneiro (percussie), Roberto Manzin (sax)

  • Locatie: Wolvestraat 37
  • Prijs: € 18 / € 16 (-26 jaar, 55+) / € 14 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 2) / € 5 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 1)
  • Tickets: Ticketshop CCinfo@ccdeververij.be of 055 23 28 01 

 

© Hugo Lefevre