Double bill: Lionel Beuvens Quartet / Beat Love Oracle

18/11
Lionel Beuvens Quartet

Vrijdag 18 november - 20.30 u.

Jazz - Album releases

Lionel Beuvens Quartet
'49 steps to heaven'

De groep rond drummer Lionel Beuvens is al lang niet meer aan zijn proefstuk toe. Deze top Europese musici brengen hun derde album uit. ‘49 steps to heaven’ is een eerbetoon aan de aarde, de natuur, de groove, de melodie, het avontuur, de traditie, de vrijheid en de energie die vrijkomt bij het samen musiceren van verschillende persoonlijkheden.

Kalevi Louhivuori: trompet
Alexi Tuomarila: piano
Brice Soniano: bas
Lionel Beuvens: drums

Beat Love Oracle

Beat Love Oracle
'Turning the table'

Beat Love Oracle is letterlijk een band waar vintage en nieuw elkaar raken. De beslissing drong zich dus op om ‘mee te gaan’ met de tijd en dus niet alleen een CD uit te brengen, maar ook een LP, een technologie die tot voor kort definitief tot het verleden scheen te behoren. Meteen heb je ook één van de betekenislagen van de plaat.

Maar de band draait ook op andere manieren de rollen om. De drummer laat zich horen als een synthesizer speler. De bassist met zijn arsenaal aan pedalen bereikt hoogtes die die van de saxofoon naar de kroon steken. De saxofonist zelf bestookt onvervaard de drummer met zijn baritonsaxstoten. De marimbaspeler, een instrument dat al helemaal niet lijkt te passen in dit kader, speelt de rol van sologitarist, soms daarbij nog eens brede layers smerend over het geheel met zijn synthesizer perfect passend bij een 90's klankband.
Het repertoire is ook al moeilijk onder één noemer te brengen. Beat Love Oracle speelt zijn eigen spel, maar trekt moeiteloos elk publiek over de streep. 
De transparantie van het geheel belet immers niet dat staaltjes van grote virtuositeit ten beste worden gegeven. Humor ontbreekt evenmin. Al is die niet vintage: deze band staat stevig met al zijn benen in het heden. Meer nog, misschien schrijven de heren wel een repertoire voor de muzikanten van de toekomst. Wat meteen betekent dat het woord orakel in de groepsnaam, niet zomaar uit de lucht is gegrepen.

Frank Nuyts: marimba, synths en composities
Frank Debruyne: sax, synths en compositie
Stijn Deldaele: 5-snarige bas en effecten
Ronald Dhaene: drums

Locatie: Wolvestraat 37
Prijs: € 18 / € 16 (-26 jaar, 55+) / € 14 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 2) / € 5 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 1)
Tickets: Webshop Ronseinfo@ccdeververij.be of 055 23 28 01