Doe mee! Burgerbudget klimaat!

02/06 > 18/08
Burgerbudget klimaat

Maak kans op 5.000 euro om jouw klimaatactie te realiseren!

Ben jij een inwoner, vereniging, school of bedrijf van Ronse? Dan ben jij misschien wel de ideale persoon om de klimaatuitdagingen in jouw buurt aan te pakken. Heb jij een concreet voorstel om zelf de CO2-uitstoot te verminderen of om ons beter te wapenen tegen de klimaatverandering? Kan iedereen meegenieten van de voordelen? Dan kan je jouw project indienen. Je staat daarbij zelf in voor de uitvoering van het project.

Dien jouw project in vóór 18 augustus via het formulier projectvoorstel op www.ronse.be/burgerbudget-klimaat. Hier vind je ook alle voorwaarden.

Een onafhankelijke jury maakt een eerste selectie uit alle projecten die in aanmerking komen. Daarna mogen de inwoners van Ronse stemmen. Haalt jouw project het, dan kan je meteen aan de slag. Per project wordt maximaal 5.000 euro toegekend. In totaal maakt de stad 10.000 euro vrij.

Mogelijke thema’s zijn: duurzaam renoveren en hernieuwbare energie, duurzame mobiliteit, natuur en biodiversiteit, water en droogte, circulariteit en hergebruik van grondstoffen, materialen, toestellen.

Timing

  • 18 augustus: laatste dag indienen projectvoorstel
  • september: jury beoordeelt geselecteerde projecten
  • 1-22 oktober: inwoners stemmen uit geselecteerde projecten
  • 15 november: de stad maakt de winnende projecten bekend

Alle info op www.ronse.be/burgerbudget-klimaat

Burgerbudget klimaat