Disney's Fantasia 'Classic'

17/04
Disney's Fantasia

Woensdag 17 april - 14 u.

Filmvoorstelling

Fantasia (werktitel: The Concert Feature) is een animatiefilm uit 1940 van Walt Disney Productions. Het is de derde lange tekenfilm van Disney en een experimentele animatiefilm. Gevisualiseerde animatie wordt op maat van klassieke muziek gepresenteerd. Voor ieder onderdeel is er een inleidende tekst. Daarna ziet men de animatiefilm passende muziek, gespeeld door het Philadelphia Orchestra onder leiding van Leopold Stokowski. Eind jaren 30 begon de populariteit van Walt Disney’s Mickey Mouse te dalen. Om het personage weer populairder te maken, maakte hij het filmpje “De Tovenaarsleerling”. Dit filmpje werd gemaakt als een speciale productie, waarin het personage niet zou spreken en de beelden werden begeleid door muziek van Paul Dukas, L’apprenti sorcier (1897).

Terwijl het werk aan “De Tovenaarsleerling” in volle gang was, ontmoette Disney de beroemde dirigent Leopold Stokowski. Hij bood aan als dirigent op te treden voor het filmpje, en stelde een orkest van 100 muzikanten samen om de muziek op te nemen. Met een lengte van negen minuten werd het filmpje 2 minuten langer dan een gemiddeld Mickey Mouse-filmpje.

Op aandringen van Stokowski besloot hij het concept van “De Tovenaarsleerling” uit te breiden, en meer muziekstukken van animatiebeelden te voorzien. Disney huurde componist en muziekcriticus Deems Taylor in om als verteller de filmpjes aan elkaar te praten. Stokowski kwam met de naam Fantasia. en dit werd zijn definitieve titel.

Locatie: Wolvestraat 37
Prijs: € 5 
Info en reservatie: info@ccdeververij.be of 055 23 28 01
Tickets online: Webshop Ronse