De BIN breekt in !

BIN breekt in

Interactieve info-avond

Op zaterdag 19 november organiseert de BIN-werking van de stad Ronse een interactieve avond rond diefstalpreventie en internetoplichting. Het geheel wordt afgesloten met een boeiende lezing. De inkom voor deze avond is gratis.

  • Zaterdag 19 november
  • Zuidstraat 19, 9600 Ronse

In samenwerking met de preventiedienst van de stad Ronse, politie Ronse en de Kunstacademie Vlaamse Ardennen.

Programma BIN avond

19.00 u. - Openen deuren

19.30 u. - Onthaal

19.45 u. - Start toneelstuk ‘BIN breekt in’.
In een interactief toneelstuk proberen de medewerkers BIN, Politie en Dienst Preventie, de toeschouwers attent te maken op de gevaren van inbraken en hoe ze te voorkomen. De regie is in handen van Guillaume Devos m.m.v. Cassy Elry

20u15 - Getuigenis Guillaume Devos
Guillaume Devos werd het slachtoffer van internetoplichters. Guillaume is vooral bekend omdat hij jarenlang de rol van Pierrot Van den Bossche op zich nam in de VTM-soap ‘Familie’. Hij werd het slachtoffer van oplichting, misbruik van vertrouwen en fraude. Hij legt uit hoe hij in de val van enkele gewiekste misdadigers werd gelokt.

20.30 u. - Lezing door Martin Van Steenbrugge over zijn boek ‘Most Wanted’.
Twintig jaar lang spoorde Martin Van Steenbrugge voortvluchtige veroordeelde criminelen op als baas van FAST, het Fugitive Active Search Team van de federale politie. In Most Wanted blikt hij terug op een bewogen carrière. Hij neemt u mee op de jacht naar moordenaars, verkrachters, maffiabazen, gangsters en drugsbaronnen. Hij legt ook uit waarom de afgeblazen speurtocht naar een van de  zelfmoordterroristen van Zaventem hem zwaar op de maag ligt. Maar deze professionele memoires starten met een eresaluut aan Martin Bloemperk, het alter ego waarmee Van Steenbrugge als undercoveragent bij de gerechtelijke politie in de onderwereld infiltreerde.

21.30 u. - Napraten met een drankje.
Er wordt alvast 1 gratis drankje per persoon aangeboden.