Das Cabinet des Dr. Caligari + live pianobegeleiding door Hilde Nash

17/12

Zondag 17 december - 18u.

Film / piano

'Das Cabinet des Dr. Caligari’ is een stille film uit 1920, geregisseerd door Robert Wiene, naar een scenario van Hans Janowitz en Carl Mayer. Het is een van de eerste en invloedrijkste Duitse expressionistische films, door sommigen gezien als de allereerste horrorfilm.

De film vertelt in een flashback het verhaal van de geheimzinnige Doctor Caligari (Werner Krauss), een hypnotisch door hem gecontroleerde slaapwandelaar (Conrad Veidt) en hun verband met een aantal moorden in het Duitse bergdorp Holstenwall. ‘Das Cabinet’ luidt de opkomst van het horrorgenre mee in en blijft verrassen dankzij zijn macabere inhoud en briljante vormgeving. De verknipte droomwereld van de film wordt versterkt door de theatrale acteerstijl, de spookachtige grime van de acteurs en de asymmetrische decors.

Hilde Nash begeleidt de film met live improvisaties op piano. Muzieklijnen worden ter plekke gecomponeerd in dienst van de film. Nash speelt wekelijks live piano-improvisaties in CINEMATEK te Brussel, aan Bozar, maar daarnaast speelt ze ook o.a. in Flagey Studio 5, De Cinema en in KASK Cinema. In het buitenland speelde ze in EYE in Amsterdam, in ‘Cinemateket’ in Stockholm (2015) en op het Kaunas International Filmfestival in Litouwen (2017).

  • Locatie: Wolvestraat 37
  • Prijs: € 12 / € 10 (-26 jaar, 55+) / € 8 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 2) / € 4 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 1)
  • Tickets: Ticketshop CCinfo@ccdeververij.be of 055 23 28 01