Dag van de ondernemer

20/11
ondernemer

Beste ondernemers,

Proficiat voor alle inzet die jullie tonen. Jullie zorgen er mee voor dat we in een welvarend land leven. Dat verdient een gemeend applaus. Veel goede moed!

Op 20 november is het wereldwijd de jaarlijkse Dag van de Ondernemer. Maar waarom zo’n Dag van de Ondernemer? 

Elk jaar zetten UNIZO en partners alle ondernemers in de bloemetjes tijdens de Dag van de Ondernemer. Maar dat vinden zij dit jaar niet voldoende. In 2020 willen ze hen een hart onder de riem steken, of eerder: een stevige duw in de rug. Want dat verdienen ze nu meer dan ooit... Ondernemers rijden op dit moment misschien wel de zwaarste koers van hun leven. Het einde van de crisis is nog lang niet in zicht. 

Maar één ding hebben onze ondernemers de voorbije maanden wel bewezen: het zìjn flandriens. Vlaamse en Brusselse helden. Stuk voor stuk.

Van grote bedrijfsleiders en jonge starters tot de koffiebar om de hoek waar jij elke ochtend je vers kopje haalt, de schoonheidsspecialiste die jou telkens opnieuw helpt ontspannen en de schrijnwerker die je trap maakte. Zij begonnen dit jaar aan een eindeloze col buitencategorie. Ze krijgen nog steeds massaal de wind op kop, komen soms in een gigantische valpartij terecht en lopen blessures op… maar kruipen ondanks alles telkens weer moedig in het zadel. Het is harken. En stoempen. En alles geven om het peloton te kunnen bijhouden. Nog steeds. Sommige ondernemers weten het gat dicht te rijden, andere moeten het wiel lossen. Nog andere worden gedwongen van koers te veranderen. Ze staan telkens weer recht, kijken vooruit en gaan ervoor. Met een ongelooflijke grinta. Zoals echte flandriens.