Coronabonnen stad Ronse

coronabon

Horeca- & eindejaarcoronabon

Sinds de woorden ‘Corona’ en ‘lockdown’ zijn gevallen, is het leven drastisch veranderd. Alles ziet er nu anders uit: een terrasje doen, afspreken met vrienden, reizen, feesten… dit alles is niet altijd vanzelfsprekend. 2020 is het jaar waarin solidariteit centraal staat en iedereen beseft dat we samen sterker staan. Corona treft éénieder van ons. Daarom is het belangrijk om elkaar te helpen en te steunen waar mogelijk.

Momenteel werkt de stad Ronse een evenwichtig en realistisch pakket steunmaatregelen uit. De aandacht van het bestuur gaat daarbij uit naar elke Ronsenaar, niet in het minst de meest kwestbaren. Op de volgende gemeenteraad zal een totaal pakket voorgelegd worden. Het is daarbij de duidelijke bekommernis om de bevolking en ondernemers in deze moeilijke periode een duwtje in de rug te geven en de koopkracht te ondersteunen.

>> Met het eindejaar in het vooruitzicht en ter ondersteuning van de horeca en lokale handelaars wordt nu alvast opnieuw de coronabon in omloop gebracht. Die is tweeledig :

Horeca Coronabon : 4 - 30 november

Vanaf 4 november tot en met 30 november kan je eerst een “Horeca-Coronabon” aankopen. Deze bon is specifiek bedoeld voor aankopen bij de deelnemende horecazaken. Je koopt de bon aan voor de prijs van € 50 en je kan deze besteden voor een bedrag van € 60, waarbij de stad Ronse € 10,00 bijpast. De bon kan nu reeds omgeruild worden wanneer je een take-away maaltijd gaat afhalen of kan je gebruiken bij de bestelling van een kerst-of oudejaarsmenu. Je kan de bon uiteraard ook op een later tijdstip ter plaatse gaan inruilen voor een lekkere maaltijd of enkele verfrissende drankjes wanneer deze zaken de deuren opnieuw mogen openen. De bon is 1 immers jaar geldig.

Eindejaar Coronabon : 1 december - 15 januari

Vanaf 1 december 2020 tot 15 januari 2021 kan je dan de “Eindejaar Coronabon” aankopen. Deze bon leunt aan bij de Coronabon uit het voorjaar en kan je in de deelnemende horecazaken én de handelszaken besteden. Ook deze bon van € 50 geeft je € 10 extra shopplezier dat door de stad Ronse bijgepast wordt en is een geschikt eindejaarsgeschenk!  Op deze manier steun je ook onze lokale handelszaken in deze moeilijke tijden!

>> De bonnen aankopen kan vanaf woensdag 4 november via www.shoppeninronse.be
>> Je kan uit de lijst een keuze maken voor welke zaken je één of meerdere bonnen wenst aan te kopen.

>> Maximum 5 bonnen per gezin per zaak.

Alle deelnemende zaken kan je terugvinden op www.shoppeninronse.be. Sta je als handelaar nog niet in de lijst en wens je deel te nemen?
Stuur een mailtje naar economie@ronse.be met jouw gegevens. (Voorwaarde is dat de maatschappelijke zetel van de zaak in Ronse gelegen is).