Compro Oro 'Bombarda: Psycho Etno Party Music'

07/09
Compro Oro

Zaterdag 7 september - 22 u.

Latin jazz - i.h.k.v. het openingsfeest van CC De Ververij

In 2015 lanceerde het Gentse latin jazz collectief Compro Oro de bijzonder aanstekelijke debuutplaat Transatlantic. Anderhalf jaar en een paar dozijn concerten later komt de band met een nieuw wapenfeit ‘Bombarda’, een vierledig meesterwerk waarin ze nog dieper graven in muzikale tradities uit diverse windstreken, deze injecteert met een goeie scheut op de heupen werkende grooves en ze hult in een psychedelisch jasje. Verwacht u niet aan een vrolijke salsabende met kortgerokte danseressen in een ‘noche caliente’-sfeer, cuba libre’s en Havaanse sigaren. Compro Oro is een groep muzikale omnivoren met een voorliefde voor donkere smaken, gefermenteerd in de kelders van groezelige achterbuurten... Een track als ‘Miami was a nice place in the 80s’ neemt je mee naar een zweterige strandbar, terwijl ‘Ababa Boogie’ en ‘Greetings from the colony’ voelen als een jungletocht op LSD. Of: a twang-American, psychedelic underground road trip to Africa, the Middle East and the Americas.

Op 18 oktober verschijnt het nieuwe album van Compro Oro ‘Suburban Exotica’ op het label SDBAN, een samenwerking met percussionist Joachim Cooder (jawel, zoon van Ry Cooder!). In juni werd als zonnige voorproever de single ‘Lalibela’ gelanceerd. Ronse krijgt op 7 september, in primeur, alvast enkele nummers van het nieuwe album te horen!

Locatie: Wolvestraat 37
Prijs: all-in ticket openingsfeest CC De Ververij (alle optredens vanaf 18u incl. drankje): € 20 / € 18 (-26, 55+, groepen) - korting VT pas
Info en reservatie: info@ccdeververij.be of 055 23 28 01
Tickets online: Webshop Ronse

© Athos Burez