Compagnie Quand je serai grand-e 'bOOm'

19/01
bOOm

Zondag 19 januari - 15 u.

Familievoorstelling vanaf 3 jaar

Alsof je je op een open plek in het bos bevindt, maak je in ‘bOOm’ mee hoe een kleine stek uitgroeit tot een grote, sterke boom. Het leven van de boom ontwikkelt zich voor je ogen, doorheen de verschillende seizoenen en zijn verschillende levensstadia.

Je kijkt, je voelt, je hoort hoe de boom groeit en bloeit, maar ook het leven in, rond en op de boom wordt voelbaar gemaakt. Het bos en zijn bewoners komen mee tot leven in klank en beeld.
Want als je verder kijkt, zie je dat de boom niet alleen is. Achter zijn stevige schors krioelt het immers van leven. Zijn jonge twijgen buigen wanneer er een rups over loopt, eekhoorntjes spelen lustig in zijn takken, een vleermuis houdt zijn winterslaap in de holte van de stam.

De boom versterkt zich door de seizoenen en barre weersomstandigheden heen; het fragiele twijgje wordt een sterke, imposante boom. Wie weet hoeveel lentes er zijn gepasseerd? Om die hele evolutie te kunnen zien, zou je ouder moeten zijn dan de leeftijd van al je grootouders samen…

In ‘bOOm’ krijg je de volledige levensloop van een boom te zien in één voorstelling.

Zonder woorden, maar visueel erg sterk, met een knappe ‘boom’-constructie, muziek en een tikje acrobatie brengt Compagnie Quand je serai grand-e het levensverhaal van de boom op de scène. Poëtisch en trefzeker.

Twee acteurs/acrobaten construeren de boom -letterlijk- voor je ogen. Met een trompet en een accordeon, met loops van geluiden, muzikale effecten en bruitage creëren ze een hele wereld. Ze klimmen in de boom, houden zich eraan vast, verstoppen zich erin, wat het leven van en in de boom extra illustreert.

Anouchka Crahay en Maxime Membrive: concept en spel
Phil Kaiser: regie
Martin de Roos: compositie en muzikale coaching
Emilie Guillaume: coaching acrobatie
Charlotte Lippinois: design textiel en grafische vormgeving
Cinzia Derom: textiel
Olivia Sprumont: voorwerpen
Compagnie Quand je serai grand-e: productie
Constructie decor i.s.m. les Passeurs de Rêves
Met dank aan Compagnie Zanni
Met de steun van het Waalse Gewest

Locatie: Wolvestraat 37
Prijs: € 6 (volwassene / kind) / € 5 (VT pas cat.2) / € 2 (VT pas cat. 1)
Info en reservatie: info@ccdeververij.be of 055 23 28 01
Tickets online: Webshop Ronse

© Pauline Richon