Coach worden bij de Techniekacademie?

coach techniekacademie

Wat is een techniekcoach?

Een techniekcoach is iemand die de sessies van de Techniekacademie verzorgt, op vrijwillige basis. Dit voor een groep van max. 20 kinderen van 8-10 jaar of 10-12 jaar. Bij zo’n sessie zijn er steeds 2 techniekcoaches die samen de groep begeleiden.

Wat is de Techniekacademie?

De Techniekacademie kan je vergelijken met een muziekacademie of sportclub. Kinderen volgen muziek of sport omdat er ergens talent en interesse is bij de jongere zelf. Het is een ideale kans om in hun vrije tijd dit talent aan te wakkeren en het op een goede manier te kunnen beleven. Zo is ook de Techniekacademie: kinderen die interesse hebben in techniek willen er meer over weten en willen techniek beleven op een hoger niveau. We kunnen stellen dat het hier steeds over gemotiveerde kinderen gaat die meer ‘technische geletterdheid’ wensen te verkrijgen. Het klopt dat ‘techniek’ een serieuze uitdaging is, maar tegelijk een echte noodzaak in onze maatschappij. Een technicus (op alle niveau’s) moet dagelijks problemen oplossen, abstract denken, gedurfde stappen zetten, stap voor stap dingen aanpakken, onderzoekend te werk gaan, de uitdaging aangaan.

Coach worden?

Bij de Techniekacademie werken zo'n 300 vrijwilligers. Hun inzet is voor ons dan ook van onschatbare waarde en m.a.w. het kloppende hart van deze organisatie. Voor een groep van 20 kinderen geven 2 techniekcoaches een workshop rond een bepaald thema. De workshop zelf wordt volledig uitgewerkt door de Techniekacademie (cursus, PowerPoint, video, materiaal, inschrijvingen). Het is dan aan de techniekcoach om dit op een boeiende wijze over te brengen aan de kinderen. Idealiter heeft een techniekcoach een technische achtergrond of ervaring in de onderwijswereld. De twee vrijwilligers kunnen elkaar ook aanvullen met hun eigen sterktes om zo het perfecte duo te vormen.

Meer info: Coach | techniekacademie

Vrijblijvende info kan je opvragen via techniekacademie@vives.be

Heb je interesse? Vul dit formulier in: Oproep coaches