Cinema 9600 - Openluchtfilm 'Cool Abdoul'

30/06
Cinema 9600

Update 30/06: door het slechte weer zal de filmavond binnen plaatsvinden in CC De Ververij. 

Donderdag 30 juni vanaf 19 u.

Openluchtfilm 'Cool Abdoul' met Nabil Mallat, Anemone Valcke, Johan Heldenbergh, Jan Hammenecker, Antje de Boeck, Dimitri 'Vegas' Thivaios …
Regisseur: Jonas Baeckeland

Programma

19 u. tot 20.15 u.: kortfilms Wannes Destoop (Badpakje 46-2011 & Billy the Bully-2015) met nabespreking
20.15 u.: pauze en drankjes aan de zomerbar
21 u.: inleiding - in gesprek met Ismail Abdoul en Nabil Mallat 
22 u.: pauze
22.15 u.: openluchtfilm Cool Abdoul
Na de film: gezellige zomerbar

Praktisch

Locatie: CC De Ververij, Wolvestraat 37
Doelgroep: vanaf 14 jaar.
• Gratis, inschrijven is niet nodig.
• Er zijn drankjes en kleine versnaperingen (ijsjes, chips en popcorn). Alle aanwezigen krijgen een bonnetje voor één gratis drankje of versnapering.
• Er zijn stoelen voorzien, maar breng gerust een dekentje of kussen mee om het extra gezellig te maken.

Over de sprekers

Ismail Abdoul is momenteel aan de slag als projectleider in de bouw. Daarnaast is hij ook begeleider bij vzw Touché waar hij meewerkt aan agressiebegeleiding voor jongeren. Hij hoopt met zijn verhaal een boodschap te brengen, hoop te geven aan iedereen die zich - met welk aspect van zijn verhaal dan ook - kan identificeren.

Nabil Mallat - Ismail wordt in Cool Abdoul gespeeld door Nabil Mallat, onder andere bekend van zijn rollen als politieagent Yasser in Patser van Adil El Arbi en Bilall Fallah en Osman Azizi in de Netflix-serie Into the Night.

Wannes Destoop is bekend door zijn kortfilm 'Badpakje 46', zijn afstudeerfilm aan KASK School of Arts, dat op het Filmfestival van Cannes in 2011 de Prijs van de Jury kreeg. Destoop regisseerde ook videoclips en commercials en is nu actief als regisseur bij productiehuis De Wereldvrede.

Openluchtfilm Cool Abdoul met inleiding

De getalenteerde jonge bokser Ismail Abdoul heeft met Sylvie de liefde van zijn leven gevonden en verdient goed zijn boterham als bouncer in een nachtclub. Maar dan gaat het snel: samen met zijn mannen controleert hij alle clubdeuren in de stad, inclusief de drugshandel erachter. Ismail wordt de nieuwe sensatie: een levende legende, zowel in de ring als daarbuiten. Maar de druk van de politie drijft een wig tussen hem en iedereen die hem dierbaar is. Hij zal nu de ultieme wedstrijd moeten strijden: die tegen zichzelf.
Deze emotionele boksbiografie vol contrasten is gebaseerd op het levensverhaal van de Gentse legende Ismail Abdoul. Het langspeeldebuut van de Vlaamse regisseur Jonas Baeckeland is een persoonlijk relaas met een rode draad over discriminatie aan de deuren van nachtclubs.

Cool Abdoul is gebaseerd op waargebeurde feiten. Ismail Abdoul (Gent, 22 september 1976) is een gewezen Belgische bokslegende met Mauritaanse roots. De voormalig Belgisch en Europees kampioen bij de halfzwaargewichten raakte als jonge bokser verstrikt in het drugsmilieu. Enkele foute keuzes leidden zelfs tot een gevangenisstraf. Regisseur Jonas Baeckeland verfilmt zijn verhaal met acteur Nabil Mallat in de hoofdrol.

Deze activiteit is een samenwerking van Bibliotheek Ronse, CC De Ververij, Kunstacademie Vlaamse Ardennen, Stedelijke Jeugddienst en LEJO, met steun van de Vlaamse Overheid en van JEF films.