Chasing Cancellara

21/03 > 22/03
Chasing Cancellara

Zondag 22 maart 2020

Op zondag 22 maart brengt Fabian Cancellara zijn internationale wielerreeks ‘Chasing Cancellara’ naar Vlaanderen. Ronse is gaststad voor de eerste editie in België. Cancellara bundelt de krachten met Biking@Ronse, a punto en Hotond Sporthotel. Als onderdeel van zijn wielerreeks keert Fabian Cancellara terug naar de Vlaamse wegen. “Ik ben er eindelijk in geslaagd om ‘Chasing Cancellara’ te brengen naar de plaats waar ik meest succesvol was”, zegt de drievoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen. “Het is net als thuis komen.”

De wedstrijd start aan Sporthal ’t Rosco. Via een geneutraliseerde zone worden de renners naar de Markt van Ronse gebracht, waar de officiële start van het event plaatsvindt. De beroemde hellingen zoals Kwaremont, Paterberg, Koppenberg, Muur van Geraardsbergen maken uiteraard deel uit van het parcours. De wegrit zal tussen 110 en 120 km lang zijn met eveneens een kleinere lus van zo’n 60 km.

In de wedstrijd staat Fabian zelf centraal. De deelnemers zullen de mogelijkheid hebben om hem te ontmoeten. Daarom zullen grote delen van het parcours geneutralizeerd gereden worden. Enkel 8 van de beroemdste en zwaarste hellingen zullen getimed worden. Op die manier kan Cancellara met de deelnemers een babbeltje slaan op de fiets. Op de top van de helling wacht ‘Spartacus’ iedereen op om daarna in groep verder te rijden. Hij zal ook persoonlijk aan iedere deelnemer een medaille overhandigen na de rit en zal aanwezig zijn op de pasta party.

Registreren kan op www.chasingcancellara.com/flanders-ned.

Kidz On Wheelz 

Zaterdag 21 maart van 9.30 tot 16 u.

Op zaterdag 21 maart krijgen kinderen vanaf 5 jaar de kans om samen met Fabian Cancellara enkele rondjes te rijden op een verkeersvrij parcours op de Grote Markt.
Meisje of jongen, ervaren fietser of beginner… Iedereen is welkom op dit gratis Kids On Wheelz-evenement! 

Meer info: www.kidzonwheelz.be

Cylco Science Conferentie

Het weekend omvat eveneens een Cyclo Science Conferentie waar Fabian present zal zijn. In dit professioneel medisch congres zullen onderwerpen besproken worden die elke gepassioneerde (niet) professionele wielertoerist aanbelangt.