"Ca va met jou?" : postkaartactie jeugddienst

postkaartje

Ronse draagt zorg voor z'n jongeren

Binnenkort krijgen zo’n 3200 Ronsese jongeren tussen 12 en 21 jaar een persoonlijke postkaart in de bus. Hiermee wil het bestuur hen een hart onder de riem steken. De Coronaperiode hakt er bij iedereen immers diep in, ook bij jongeren. Veel van onze vrijheden en mogelijkheden worden beperkt, om onszelf en wie we lief hebben veilig en gezond te kunnen houden.

Het is niet makkelijk om jong te zijn in deze periode. Als je jong bent, wil je ontdekken wie je bent en wie je wil zijn. En daar heb je anderen voor nodig. Vrienden, familie, klasgenoten zeggen je wat ze leuk (of niet) aan jou vinden. Dat vormt je als persoon. Het wegvallen van deze contacten, maakt dat veel jongeren zich onzeker beginnen voelen.

Als je jong bent, wil je de wijde wereld intrekken en ‘het leven’ gaan ontdekken. Corona heeft ook deze vrijheid afgenomen en de wereld verkleind. Soms geeft het verplicht thuis blijven aanleiding tot extra spanningen met broers en zussen, met ouders ….

Het Lokaal Bestuur en de stedelijke Jeugddienst begrijpen dat veel jongeren nood hebben aan een contact waar ze deze onzekerheden en problemen kunnen bespreken. Daarom is er een fijne samenwerking met enkele betrouwbare en lokale partners die klaar staan om gelijk welke vraag met jongeren verder te bespreken.

Jongeren kunnen zoals steeds met hun vragen en problemen terecht bij het Jongeren Advies Centrum (JAC), dat binnenkort ook een lokaal aanspreekpunt zullen zijn bij de werking van Lejo Ronse. Ook de mensen en vrijwilligers van Lejo willen een aanspreekpunt zijn voor de jeugd in Ronse. Tot slot kunnen jongeren een erkende therapeut aanspreken bij Amoriet.

Het is niet gemakkelijk, maar samen geraken we er wel! #goeiemoed9600

Bel, chat of spreek af met

Zoek je gewoon wat meer info, dan kan je die vinden op

Misschien wil je zelf eens checken hoe het met je gaat:

Ook voor ouders die met vragen zitten...

Zit je als ouder met vragen over hoe je je zoon of dochter kan ondersteunen?
Neem dan contact op met het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) via 0800/13.500 (gratis) of teleonthaal via 106.