Brand in de Wijnstraat

Brand met mogelijke verspreiding van asbest

Vrijdag 8 november

Update 09.30 uur

Bewoners uit de omgeving mogen ramen en deuren weer openzetten. De mogelijke verspreiding van asbest is na het blussen van de brand en het nablussen gestopt. Door de verneveling van de brandweer, de geringe wind van gisterennacht en het vochtig weer is de mogelijke verspreiding van asbest sowieso beperkt gebleven. De brandweer heeft gisterennacht reeds de aanpalende straten, voetpaden en voertuigen schoon gespoten.

Uit veiligheidsoverwegingen blijft enkel het Begijnhofstraatje afgesloten.

Momenteel werd een expert aangesteld die in het pand en de omgeving de nodige metingen zal doen en stalen nemen om de mogelijke verspreiding van asbest na te gaan. Hierna zullen de nodige reinigingswerken uitgevoerd worden.

Donderdag 7 november

Update 01.50 uur. 

De brandweer is nog even ter plaatse om zoveel mogelijk de zaak af te dekken. De Begijnhofstraat is momenteel afgezet voor alle doorgang. Een deel van het voetpad Wijnstraat eveneens. De zichtbare verspreiding van asbestdeeltjes (leien) is, voor zover 's nachts kan ingeschat worden, beperkt gebleven tot de Begijnhofstraat. Morgenvroeg zullen de stadsdiensten alles verder in kaart brengen en opvolgen.

Update 20.20 uur.

De brand is momenteel onder controle. De brandweer blijft aanwezig voor het nablussen en het vermijden van mogelijke verspreiding van asbest door verneveling. Ook de milieudienst van de stad Ronse is ter plaatse.

19.50 uur

De brandweer van Ronse vraagt om ten gevolge van een woningbrand in de Wijnstraat in een straal van 250 meter rondom het kruispunt Wijnstraat/Begijnhofstraat alle ramen en deuren gesloten te houden en te binnen blijven. Er bevindt zich mogelijks asbest in de leien van het dak van het getroffen pand.

(Foto is ter illustratie en is geen foto van de reële situatie.)

Meer info over asbest